Za dva mesta u četvrtfinalu pred poslednje kolo grupe C konkurišu tri tima, pošto je selekcija Republike Irske posle dva poraza već „spakovala“ kofere. Hrvati i Španci su u boljoj poziciji od Italijana, jer će u slučaju pobede u direktnom duelu obezbediti prvo mesto na tabeli, dok će „azurima“ trijumf biti dovoljan samo ako na kraju meča u Gdanjsku na semaforu ne bude stajao simetričan rezultat sa dosta pogodaka (2:2, 3:3…). Remi „kockastih“ i „crvene furije“ od 0:0 ili 1:1 otvara šanse Italijanima za prolaz u nokaut rundu ukoliko savladaju Irce sa dva (4:2, 5:3…) ili više pogodaka razlike.


Iz startne postave Italijana mogao bi da izostane Mario Baloteli zbog povrede kolena, dok se Andrea Barzalji oporavio i nada se da će večeras biti u timu. On je „zamolio“ novinare da mu više ne spominju mogućih 2:2 na meču između Hrvatske i Španije, koji bi „azure“ baš kao i 2004. godine nakon remija Švedske i Danske poslao kući.

– Dosta više s tim. Pravimo veliku grešku koja može da bude kontraproduktivna. Ne zaboravite da mi moramo da odradimo svoj deo posla, da pobedimo Irce, što neće biti nimalo lako. A, šta će biti u drugom meču ne možemo da utičemo, ali se nadamo da će Španci opravdati status evropskog i svetskog šampiona – jasan je Barzalji.

Ćavi Ernandez, jedan od glavnih kreatora igre u selekciji Visentea del Boskea, potvrdio je da će Španci ići na pobedu bez ikakvih kalkulacija.

– Iskreno, ja ne znam kako se igra na remi, a mislim da to ne zna nijedan moj saigrač. Želimo da pobedom overimo četvrtfinale. Uveren sam i da će Italija pobediti Republiku Irsku i pridružiti nam se u nastavku takmičenja – istakao je Ćavi, a isto razmišlja i levonogi vezista Huan Mata.

– Izolovani smo u kampu reprezentacije i uopšte nas ne interesuju kalkulacije i priče o tom famoznom remiju. Hrvatska ima nekoliko odličnih igrača koje dobro znam iz Premijer lige, ali mi smo bolji i sigurno ćemo ih pobediti – uveren je Mata.

Trapatoni bi da ostane na klupi Iraca

Selektor Republike Irske Đovani Trapatoni izrazio je želju da ostane na toj funkciji i posle EP, iako su zeleni eliminisani već posle poraza od Hrvatske i Španije. „Mislim da zaslužujem da ostanem selektor jer smo se plasirali na Evropsko prvenstvo prvi put posle 24 godine. Imam entuzijazam, a ponosan sam što sam uspeo da dođem na ovo prvenstvo sa ovim timom i ovim igračima – istakao je 73-godišnji italijanski stručnjak.

Smanjena kvota na 2:2

Najpoznatija svetska kladionica Viljem Hil smanjila je kvotu na tačan rezultat utakmice Španija – Hrvatska 2:2 sa 7,00, kolika je bila pre dva dana, na 5,00 pošto su igrači širom sveta veliki novac stavili na ovaj remi. Na remi 1:1 kvota je 6,00, a ista se odnosi i na pobedu „furije“ od 1:0. Kvota 11,00 je na remi 0:0 i 3:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari