Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom Dana državnosti, primio je čestitku predsednika SAD Džozefa Bajdena. U čestitiki se, između ostalog, kaže da SAD snažno podržavaju put Srbije ka pristupanju EU i ostaju posvećene pomaganju Srbiji u jačanju njenih demokratskih institucija ka ispunjenju ovog cilja.

Američki predsednik Džozef Bajden je u čestitki, u ime naroda Sjedinjenih Američkih Država, uputio najlepše želje predsedniku Srbije i srpskom narodu povodom proslavljanja Dana državnosti, 15. februara, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

„Izgradnja uspešnijeg i stabilnijeg Zapadnog Balkana u interesu je i Sjedinjenih Država i Srbije, i tokom naredne godine radujem se unapređenju ovog cilja jačanjem regionalne energetske bezbednosti i širenjem naših ekonomskih veza. Naše oružane snage nastavljaju da služe rame uz rame na Sinaju, unapređujući regionalni mir i bezbednost. Učešće Srbije u mirovnim misijama UN i EU takođe su bile ključne za podršku stabilnosti u drugim delovima sveta. I, Sjedinjene Države cene podršku koju je Srbija pružila Ukrajini u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta kada se suočila sa brutalnom invazijom Rusije“, navodi se između ostalog u čestitki.

Bajden je napisao da Sjedinjene Države snažno podržavaju put Srbije ka pristupanju EU i ostaju posvećene pomaganju Srbiji u jačanju njenih demokratskih institucija ka ispunjenju ovog cilja.

„Takođe, ohrabrujem Srbiju da nastavi sa prošlogodišnjim napretkom ostvarenim u Dijalogu sa Kosovom, kojim posreduje EU. Dogovor o normalizaciji i implementaciji predstavlja ključne korake ka mirnijoj i uspešnijoj budućnosti Srbije, regiona, i Evrope“, zaključuje se u čestitki američkog predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari