Baka Persa iz Šljivara dobila hranu i lekove zahvaljujući Crvenom krstu 1Foto: Crveni krst Zaječar

U okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Zaječar i Grada Zaječara, sekretar Crvenog krsta Zaječar, Vladan Marković i dugogodišnji saradnik Crvenog krsta doktor specijalista Urgentne medicine, Sanela Radisavljević, obišli su baka Persu iz Šljivara, o kojoj je Danas pisao.

Prema rečima Vladana Markovića, sekretara Crvenog krsta u Zaječaru, ostvareno je jedno prelepo, obostrano korisno druženje.

“Ovo je samo početak dodatne podrške starijim licima koji su korisnici narodne kuhinje u selima. To je pomoć u saradnji sa gradom, udruženjem “Dragi ljudi” i svima koji zele da pomognu”, kazao je Marković i dodao “da je baka Persa imala bronhitis, i da su joj doneli lekove i hranu”.

Dugogodišnji saradnik Crvenog krsta doktor specijalista Urgentne medicine, Sanela Radisavljević, kaže da je baka Persa primer starijoj populaciji da borba neprestano traje.

Baka Persa iz Šljivara dobila hranu i lekove zahvaljujući Crvenom krstu 2
Foto: Crveni krst Zaječar

“Baka Persa je dobila pregršt korisnih zdravstvenih saveta, dok je ona nas naučila možda jednu od najvažnijih lekcija – kako čovek i sa toliko godina i kada živi u teškim uslovima, ne treba da izgubi volju, mora da istraje i bude srećan, jer kako kaže, sreću čine male stvari”, istakla je ona.

Prema njenim rečima, baka Persa je uvek raspoložena za razgovor, i da joj je drago što su joj pomogle, kao i to da je prezadovoljna ponašanjem baka Perse koja živi u teškim uslovima.

Podsećamo, Danas je 15. februara pisao o Persi Đorđević (82) iz sela Šljivar pored Zaječara koja živi sama u staroj kući. Njen sin živi u Italiji sa porodicom, a pošto je bolestan retko dolazi. Ona je bolesna i sama, niko je ne obilazi osim ljudi iz Crvenog krsta. Jedini prijatelj joj je mačor koga zove Crni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari