Bakić: Neće biti najavljene obustave gasa na teritoriji Subotice 1Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić izjavio je za Danas da će građani Subotice sutra, ipak, imati grejanje bez obzira na najave da će ono biti obustavljeno zbog ranije zakazanih radova. Kako je dodao, oni će biti odloženi.

Na pitanje, zašto subotička Toplana nema mazuta u rezervi za slučaj nestašice gasa, kao što je to bilo ranije, Bakić navodi da je potrebno malo duže vremena da se pripremi mazut.

„Treba jedno desetak dana da se uradi priprema za rezervnu varijantu mazuta. Trenutno Toplana nema tu količinu. Međutim, uspeli smo da otkažemo te radove, tako da će, ipak, biti grejanja sutra, a u četvrtak je planiran i sastanak na tu temu“, rekao je Bakić.

Rukovodstva JKP „Suboticagas” Subotica i JKP „Subotička toplana“ su prošle nedelje, u zajedničkom obaveštenju, obavestili građane da će 7. decembra, od 6 časova do 20 časova, imati prekid u isporuci prirodnog gasa, na teritoriji grada Subotice.

„Do prekida u isporuci će doći i pored toga što je grad Subotica, osnivač, zahtevao od Srbijagasa i Transportgasa Srbija u više navrata odlaganje spajanje izmeštenog dela priključnog gasovoda za Glavnu merno regulacionu stanicu (GMRS) posle grejne sezone“, navedeno je tada u obaveštenju.

Oni dodaju, da se zbog ovih radova u navedenom terminu, subotička javna komunalna preduzeća nisu našla svojom krivicom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari