Pokret građanske Subotice: Više hiljada porodica i dalje bez grejanja 1Foto: Shutterstock/Zvone

Pokret građanske Subotice (PGS) saopštio je da se više hiljada porodica u Subotici suočava sa situacijom da su im, bez obzira na nastupele hladne dane, radijatori i dalje hladni.

Kako su naveli, kašnjenje grejne sezone u Subotici je samo još jedan u nizu pokazatelja “nesposobnosti i nestručnosti ljudi koji odlučuju o našim sudbinama”.

Smatraju da svaki zahtevan infrastrukturalni projekat zahteva ozbiljno planiranje i realizaciju, te da je tako moralo da bude i sa izgradnjom prze pruge Beograd – Budimpešta.

“Posebna pažnja se morala posvetiti i delu projekta revitalizacije podvožnjaka na glavnoj saobraćajnoj arteriji u Subotici. Međutim, u stvarnosti nije tako. Subotica se u poslednjim mesecima suočava sa nizom ozbiljnih propusta, koji su vezani za realizaciju navedenog projekta”, navode iz PGS-a.

Iz ove stranke dodaju da dok nadležni uveravaju da će se situacija za nekoliko nedelja rešiti, očekuju da JKP “Subotička toplana” ne naplati “ni jedan jedini dinar svojim korisnicima usluga, i to za vremenski period dok nije obezbedilo uredno grejanje stanova svojih potrošača”.

“To je minimun korektnog odnosa pružaoca usluga grejanja prema korisnicima te usluge. A krivicu za nastali ozbiljan propust neka raspravi javno preduzeće sa nadležnima za izgradnju brze pruge”, poručuju iz PGS-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari