Bakić o Makišu: Hoće da prave više nego dva puta veći Beograd na vodi

Uprkos zahtevima javnosti za odlaganje, održana "javna rasprava" o planu za Makiško polje, bez prisustva javnosti

Ostavite komentar


  1. На слици уз чланак очигледно није приказан Београд јер у њему нема оваквих зелених трамваја. Једино објашњење зашто је употребљена фотографија коа нема везе са текстом је да је њен аутор Александар Рокниц пријатељ или рођак уредника који му је тако наместио да заради неку динар.

  2. Mi stanovnici M.Z. Dr Ivan Ribar u Surčinskom polju na Novom Beogradu, smo vlasnici gradskog građevinskog zemljišta od 1963 god., i još uvek čekamo na usvajanje Plana detaljne regulacije. Ova M.Z. se naslanja na istoimenu ulicu i svu infrastrukturu N. Beograda. Izgleda da je problem to što je zemlja vlasnička. Ko su novi vlasnici parcela u Makiškom polju gde je do juče bila zabranjena svaka izgradnja zbog zaštite vodoizvorišta, a zemljište bagatelno.

  3. Zbog ispumpavanja podzemnih voda kroz te bunare, Siudad Meksiko za poslednjih 100 godina potonuo 10 metara; severna Džakarta potonula 2.5 metra samo za poslednjih 10 godina i izgledi su da će proces još dase ubrza…

    Najstariji beogradski reni bunar ima 75 godina…

    Samo kažem.

  4. Molim vas pa da li znatr koliki su redovi lopova, kriminalaca i kriminalnih para koje treba oprati tim projektom? Znate li koliko se para tako zaradi u nekim džepovima za „oporavak“ od siromaštva onih koji su spremni i život da daju za vlast i “ oporavak “ u Srbiji? Vi koji ste protiv uništavate „bogatu srbiju“ i ne borite se za slogan „Za našu decu“ da bi mi dali nešto makar i simbolično „Za vašu decu“. Zar se nismo svim sredstvima borili da sklonimo Đilasa, dosta je on uzeo za svoju decu sada moramo mi „Za našu decu“ da obezbedimo bar 10 generacija da ne bude da smo ga džabe skinuli sa vlasti i svakig dana čljuvali. Narode pa shvati jednom da ćeš i ti doći na red za svoju decu u sledećih 100 godina.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.