Bakić: Ovde će sukoba svakako biti, vlast je mafijaška i zarobila je državu 1Jovo Bakić Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da bez sile ova vlast neće otići zato što je „mafijaška u svojoj suštini“.

On je naglasio za novi broj nedeljnika NIN da je mafija zarobila državu i da su gradjani u vlasti te mafije koja radi bukvalo šta hoće.

„Moje mišljenje je da će ovde sukoba svakako biti. Oni su zakonomerna posledica ponašanja vlasti. Čovek sedam godina vlada. Drži monologe iz večeri u veče, to su psihodrame, loša predstava. Ali problem je u nama. Šta mi radimo? Opozicija kaže nateraćemo ga na dijalog. Pa nećete! Mora da sazri vreme i onda će se stvari rešavati na drugačiji način“, rekao je Bakić.

„Jurićemo“, rekao je, „po ulicama tih nekoliko lupeža koji su opljačkali zemlju i zaludjivali narod“.

„Potrebno je samo da deo njihovih sadašnjih pristalica shvati i prizna da su oni takodje deo opljačkanog naroda. Kada se to desi, a jednom će se desiti, onda će biti jurnjave po ulicama“, rekao je Bakić.

Prema njegovim rečima, „petog okrobra 2000. godine bila su dva smrtna slučaja, ali nije bilo sukobljavanja medju gradjanima“.

„Neki su dobili grdne batine, probrani. I sada će biti probranih koji će dobiti grdne batine“, rekao je Bakić.

On je rekao da nijedna revolucija nije podrazumevala da sve bude lako i glatko.

„Imate portugalsku Revoluciju karanfila, kada je vojska svrgla fašistički režim i uvela jednogodišnju diktaturu. Mislim da bi to i za Srbiju bilo preporučljivo. Tačno nakon godinu dana održani su potupno fer i slobodni izbori“, naveo je Bakić.

On je rekao da parlament ne postoji.

„Od parlamenta su napravili štalu. Imate jednog poslanika koji muče i drugog koji buruče, ostali se smeju. To je štala. Nisu to poslanici, to su štetočine“, rekao je Bakić za NIN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.