Povodom Svetskog dana zdravlja i Meseca borbe protiv dijabetesa, Koncern Bambi-Banat i Dom zdravlja u Požarevcu potpisali su ugovor o donaciji, vredan 300.000 dinara.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti Bambi-Banata, koje traju već tri godine, u borbi protiv sve rasprostranjenije, opake bolesti a donacija obuhvata i deljenje proizvoda iz programa Koncerna „Yo D Oro Balans“ namenjenih osobama sa dijabetesom i onima koji posebno vode računa o zdravlju.

– Ova donacija nam mnogo znači kao i kontinuirana saradnja sa Koncernom Bambi-Banat, kaže za „Braničevo“ dr. Svetlana Radović, direktorka Doma zdravlja. Ovo je naše zajedničko nastojanje u borbi protiv dijabeta otkrivanjem novih slučajeva i lečenju već obolelih pacijenata. Nabavićemo 1.500 tračica za brzo određivanje šećera u krvi, zamenićemo dotrajalu opremu, oplemeniti čekaonicu u dečjem dispanzeru, nabaviti vagu sa visinometrom neophodnu pedijatru koji leči obolelu decu…

Zajedničke su naše aktivnosti na prevenciji dijabetesa čemu će posebno doprineti ovaj veoma lepo dizajniran i sadržajno bogat priručnik „Čarobna kuhinja, lakše sa dijabetesom“. On bi bio koristan svim domovima zdravlja koji se bore sa dijabetom i promovišu zdrave načine života jer, pored svakog obroka, sadrži i njegovu kalorijsku vrednost, rekla nam je Radović.

– Kao kompanija sa visokorazvijenom svešću o različitim potrebama svojih potrošača, pre dve godine smo lansirali proizvode bez dodatog šećera, Yo D’Oro Balans napolitanke sa ukusima kakaoa i jabuke i cimeta, a od ove godine i lešnika i Yo D’Oro Balans sendvič keks sa ukusom limuna. Pored toga što su savršeno bezbedni za osobe sa dijabetesom, ovi proizvodi, su i veoma ukusni za one koji vode računa o izbalansiranoj ishrani – izjavila je Monika Živojinović, menadžerka za odnose s javnošću Koncerna Bambi-Banat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari