Bebac: Vratiti pomoć za treće dete 1Foto: Freeimages/ Tiny Grasp

Roditeljski portal Bebac ocenio je danas kao izrazito bahatu i neodgovornu odluku pokrajinskog premijera Igora Mirovića da ukine, „ili kako je to eufemistički rečeno, obustavi“ isplate novčane pomoći za treće dete i apelovao da se ta pomoć vrati.

bebacIstičući da je odluka Vlade Vojvodine na više nivoa neopravdana, Bebac u saopštenju ukazuje da je njena primena retroaktivna, zbog čega su porodice koje imaju treće dete ostavljene bez 12.000 dinara, iako su to pravo stekli i već počeli da ga ostvaruju.

„Osim što ste porodice prevarili, doveli ste u pitanje i novac koji je godišnjim budžetom AP Vojvodine već bio raspoređen za ove namene, što nameće pitanje — na šta će on biti utrošen“, pita portal.

Kako se upozorava, opravdanje za ukidanje novčane pomoći – da će porodice koje dobiju treće dete sada na nivou cele države novim Zakonom dobijati 12.000 dinara i da „neće biti na gubitku“, takođe ne stoji.

Bebac ukazuje da je do ukidanja odluke jedna vojvođanska porodica mogla da dobija 24.000 dinara mesečno tokom prve dve godine detetovog života, kao i da neke porodice u Srbiji dobijaju pomoć takođe s više nivoa istovremeno — od republike, grada i gradske opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari