Želeći da pomogne opštinama koje su u prošlogodišnjim poplavama pretrpele velike štete, grad Beč je donirao komunalna i vatrogasna vozila i opremu za vrtiće. Kladovo je jedna od tri opštine u Srbiji koja je dobila dva komunalna vozila za odnošenje smeća, jedno vatrogasno vozilo, kao i opremu za vrtiće.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Predstavnicima opština donaciju je u gradskoj većnicu u Beču uručila zamenica gradonačelnika i član Gradskog veća grada Beča zadužena za finansije i privrednu politiku Renate Brauner, Kristijan Oksonič, član Gradskog veća grada Beča zadužen za obrazovanje, omladinu, informisanje i sport, i Anica Macka Dojder, odbornica Skupštine grada Beča. U ime opštine Kladovo donaciju je primio predsednik opštine Kladovo dr Dragan Budujkić.

– Ponosan sam što naša opština ima prijatelje među najvećim evropskim gradovima. Zbog prošlogodišnje poplave nemamo mogućnosti da sami nabavimo vozila tako da nam je ova donacija od izuzetnog značaja, a doprineće svakako većoj bezbednosti građana Kladova i poboljšanju usluga komunalne i vatrogasne službe našeg grada. Produbićemo saradnju naša dva grada i na drugim projektima i nivoima – istakao je dr Budujkić.

Donirana vozila stigla su u Kladovo, a osim kladovske opštine donaciju grada Beča dobile su i opštine Svilajnac i Paraćin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari