Beograd ponovo pogodilo nevreme (VIDEO) 1Foto: Vladimir Maričić (Arhiva)

Beograd je večeras oko 22 sata ponovo pogodilo jako nevreme, praćeno kišom i grmljavinom.

U delovima Borče, kako javljaju mediji, opet nema struje, a jaka kiša i vetar, uz grmljavinu, pogodili su ovaj deo grada. I Leštane je ostalo bez struje, a na Zvezdari je pao i grad.

Zbog nevremena i kiše došlo je i do gužve u saobraćaju, pa je tako Takovska, kako navoje pojedini mediji, bila zakrčena 45 minuta.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) ranije večeras je izdao hitno upozorenje zbog nevremena koje će zahvatiti pojedine delove Srbije.

U narednih sat vremena na području Bačke i severa Srema lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom, gradom i pojačanim severnim vetrom – objavio je Republički hidrometeorološki zavod u 22.20 časova. Prognozirana je količina kiše od 10 litara po metru kvadratnom u periodu do tri sata.

Prema navodima meteorologa, sutra će biti pretežno sunčano, samo je još ujutro ponegde na jugu i istoku moguća kratkotrajna kiša. Temperatura će biti u padu, najviša dnevna od 26 stepeni do 31 stepen. U Beogradu sunčano, oko 27 stepeni. Slično će biti i tokom vikenda.

Naselja na levoj obali Dunava, Kotež, Borča i Krnjača, prethodnih dana su poplavljena, usled jakih kiša. Sanacija posledica poplava traje već tri dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari