Beograd Prajd: Iz MUP-a poručuju da nema rizika za održavanje Parade ponosa 1Foto: Dimitrije Petrović

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) poručuju da nema nikakvih bezbednosnih rizika za održavanje današnje Parade ponosa i da policija drži sve pod kontrolom.

To za Danas kaže Goran Miletić, član Orgaizacionog odbora Beograd Prajda, koji dodaje da ulice u ovom trenutku još nisu zatvorene ali da se korodni policije nalaze u centru grada.

Podsetimo, okupljanje za Prajd počinje u 16.30 časova u parku Manjež, a šetnja je planirana za 17.15 časova, i to ulicama Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Skupštine Srbije, Kneza Miloša i Nemanjinom.

Potom će u parku Manjež biti organizovan program do 23 časa.

Tokom šetnje kolona će se dva puta kratko zaustaviti kako bi bili ponovljeni zahtevi Beograd Prajda i iskazana solidarnost sa žrtvama nasilja i diskriminacije.

Na šetnju se dolazi bez bilo kakve prethodne prijave.

Ukoliko nekome bude uskraćen ulazak, potrebno je da bez odlaganja obavesti Beograd Prajd na 069/699-824 ili volontere i volonterke na ulazu koji će dalje komunicirati sa obezbeđenjem.

Iz Beograd Prajda ranije su naveli da će svi učesnici i učesnice Prajda biti u obavezi da redarima na ulazu pokažu zeleni COVID sertifikat o vakcinaciji, ili potvrdu o negativnom antigenskom testu ne starijem od 48 sati ili PCR testu ne starijem od 72 sata ili potvrdu o zarazi virusom ne stariju o šest meseci ili ne mlađu od 14 dana.

Ukoliko ne budu imali ništa od tih potvrda, biće im omogućeno brzo testiranje na COVID-19 u vidu antigenskih testova, i to po ceni od 350 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari