Beograd treći grad na svetu po aerozagađenju

Ostavite komentar


  1. A grejanje tek pocelo ,I to povremeno.Toplane ne preduzimaju nista, a sve nas manje greju jer su zime blage.Pare idu u necije dzepove,a mi se gusimo.

    1. Zna se – sece se drvece zbog guste gradnje, ljudi se otkacinju sa toplana zbog cene i pocinju da se greju na sve i svasta, niko bez automobila nece da mrdne nigde. Manje-vise, to je to. „Srecom“ industriju nemamo….

    2. Poznato je koji su razlozi za takvo zagađenje, ali izgleda da botovima još uvek nije saopšteno. Dakle, prve na spisku su privatne kuće koje se greju na ugalj ili drvo, a spaljuju i sve što će goreti (računajući i plastiku). Odmah za njima su termoelektrane-toplane sa neispravnim filterima, a na trećem mestu je loše regulisan saobraćaj u gradovima zbog kojeg se stvaraju čepovi i vreme kretanja vozila višestruko povećava. Dakle, razlog našeg „neznanja“ je krivica države za ova tri nerešena problema.

  2. Šta nam uradi taj visoki standard, kako kaže svevideće oko. I po spisku se vidi da je Bgd u društvu najrazvijenijih i najbogatijih gradova u Svetu.
    Ali kažu biće još bolje kada se pojave fabrike automobilskih guma.

  3. Dokle više polutačne informacije?
    Pun mi kofera tabloida i netačne interpretacije činjenica. Novinari bi morali da budu pismeni. Šta se dešava?

    Lahore nije prestonica. Beograd je u tom trenutku bio treći grad ukupno po zagađenju.

  4. Ja već tri meseca čekam odobrenje Srbijagasa da krenem sa projektom i instalacijom kotla.Tačnije, odobreno je ali nikako da dobijem skicu na kojoj treba da se ucrta pet linija.
    Znam ljude koji čekaju već godinu dana isti.
    Toliko o brizi vlasti i ministarstva za ekologiju po tom pitanju

  5. Obrenovac,kostolac….
    BEOGRAD PRETEKAO PANCEVO I SARAJEVO ,KOJI SU BILI SINONIMI ZA ZAGADJENOST VAZDUHA.
    Gdja MARINIKA NE GOVORI ISTINU?
    Ministarka ,prosvetite nas .

  6. Obratite paznju danas kad se setate kako je po ivicama od bara ostala neka zuta supstanca nalik kredi…

Ostavite komentar


Društvo

Afrička kuga svinja u okolini Kraljeva i Čačka 10

Afrička kuga svinja u okolini Kraljeva i Čačka

Zarazna bolest svinja "afrička kuga" pojavila se u okolini Kraljeva i Čačka, zbog čega je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede proglasila sela Tavnik kod Kraljeva i Bresnicu kod Čačka zaraženim područjem, saopštio je koordinator na suzbijanju te bolesti Aleksandar Maksimović.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.