Beograđanin osumnjičen za dilovanja kokaina uhapšen u Kragujevcu a Kragujevčanin zbog istog dela u Rači 1Foto: Z. S. M.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, uhapsili su danas P. D. (45) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pretresom stana u Kragujevcu koji koristi P. D. pronašla kesicu sa oko 33 grama praškaste materije za koju se sumnja da je kokain.

Takođe, nađen je i pištolj sa pripadajućim okvirom i osam metaka i još jedan okvir sa sedam metaka istog kalibra, kao i 30 metaka razne puščane i pištoljske municije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

U drugoj akciji, takođe danas, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su P. N. (29) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i Đ. R. (2004) iz istog grada, osumnjičenog za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je na području Rače, u stanu koji koristi P. N., pronašla više kesica sa oko 30,3 grama praha za koji se sumnja da je kokain, kao i digitalnu vagicu.

Pronađena droga je, kako se sumnja, bila namenjena daljoj prodaji.

Takođe, u stanu je zatečen i Đ. R. od koga je policija oduzela manju količinu iste materije koju mu je, kako se sumnja, prodao P. N.

P. N. je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu, a nakon saslušanja, na predlog tužioca, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Đ. R. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Više vesti iz istog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari