Beogradska vlast ne odustaje od tajne cene spomenika

Posle kazne čelnicima grada

Ostavite komentar


  1. A zašto ne može da se naplati npr. 1% budžeta? Legnu pare od uplata na budžet grada, a sud (Narodna banka) odmah uzme svoj deo.

  2. Zamislite ca kažu cenu pa da se narod šlogira? Šta će Vučiću šlogiran narod? Ko da glasa za njega ako šlogiran leži u krevetu?

  3. U Nemačkoj se čulo:Više od milijarde €!-90% „umetniku!“

    1. Prvo umetnika stavljate pod navodnike, što samo pokazuje vašu plitkost i neznanje. Drugo, previše puštate maštu sa ovih milijardu evra.

      1. Milijarda € je 1000 miliona€!-Verujem i više,jer se krije kao počinioci rušenja Savamale!-Siguran sam da će jedino bager srušiti sve laži od 2012. naovamo!-Kad-tad!

  4. E za ovo treba da ih ganjate. Ne može cena nekog spomenika da bude tajna, nismo nabavljali raketu za svemir. Nekad mislim da sve rade za Vučića, jer se bave nebitnim temama i jure se oko toga da li je spomenik lep ili nije. Siguran sam da se mogu naći dobre arhitekte koje će reći da je ružan i da se ne uklapa, ali da se mogu naći i dobre arhitekte koje će reći da je spomenik odličan. Ali verujem da niko od njih ne bi podržao tajnu cenu spomenika.

  5. Pa kako da kažu koliko je koštao spomenik, kad se još uvek ne zna cena.Tek kad Alan pribavi sve račune, sabere i oduzme, pa pošalje profakturu, znaćemo kolika je cena koju treba da platimo.

    1. U Rusiji, uvek ima neki „Alan“ koji određuje koliko treba nešto da im platimo ili još gore koliko oni nama treba da plate.Setite se afere NIS.Tako da ono, „braća“, samo smo mi uvek gluplji brat.Od početka 19. veka pa to još uvek traje.I trajaće, sadašnja opozicija mi ni malo ne uliva poverenje u tom pogledu.Sve rusljub do rusoljuba.Pa za koga da glasam?

  6. Uopšte mi nije jasno zašto jednostavno ne lupe cenu kad već niko nigde to ne može da proveri. Recimo da je autor Amerikanac tada bi cena zbog poreza u Americi morala da se zna. Međutim autor je Rus, tako da mogu snjim da se dogovore i kažu cenu za javnost, recimo čovek napiše račun i kaže ovoliko je koštalo. Mi nemamo mehanizme to da proverimo.

  7. Ma, šta je vama?!!! Hoćete da vam kažu cenu spomenika, a za godinu dana ponovo imamo izbore, i to one ključne za Vučića – lokalne u Beogradu!
    Na prošlim „izborima“ nije baš najbolje prošao u Beogradu, izlaznost je bila jedva 40%. Kad bi sada rekli cenu, ljudi bi toliko popi**deli, da bi to podiglo izlaznost na bar 80%, ali za Vučića bi glasalo ispod 8% i Vučić to dobro zna. Kao što zna da ni pod razno ne može sebi da dozvoli da izgubi Beograd, to je onda kraj igre za njega!

  8. Znači, ceo problem je lenština Alan koji nikako da prepiše na čisto podatke iz svoje sveščice?

  9. Kako je Poverenik uspeo da donese akt o novčanoj kazni ako se ne zna visina te kazne? Nadrealno.

    1. Most na Adi 360 miliona evra. Ima kakvu takvu upotrebnu vrednost i doprinosi boljitku zivota u Beogradu. Izgleda da spomenik kosta vise pa pokusavate da spinujete. Morate vise da se potrudite za sendvic.

  10. A zasto mi sa juga Srbije da vam placamo metro. Da bi se gospoda lepo vozikala. More u 3 lepe.

    1. Vidi se da je Vuciceva taktika zavadi pa vladaj uspela u potpunosti. Mada niko ne garantuje da niste deo bot tima koji bas to radi. Ovakav metro kakav predlazu ne ide u korist Beograda, vec samo pojedinaca na vlasti.

      1. Spomenik je , kao ostali “ projekti” samo nacin da se pljacka narod( budzet). Nikada necemo saznati pravu cifru, jer nema ko da je proveri. Zato SNS( Vucic) moze reci sta god Niko mu nista ne moze. Niko.

      2. Nema Vučić ništa s tim, vas Beogradjane niko ne voli , Bg je pre terorisao celu Jugu , sad jašete po Srbiji… dok nas sve ne „izjašete“. Predlažem da se otcepite od Srbije ionako sebe smatrate boljim od svih ostalih te em vam mi ne trebamo em će Srbija procvetati bez vas.

    2. Gde jedna mala balkanska zemlja da pravi megalomanski( u svakom pogledu) spomenik nekome koji je ziveo pre hiljadu godina?! Zasto to radi ? Pa zato smo lopovi i lazovi( vlast pre svega). Ali mi svevto dozvoljavamo. Šaka huligana vlada sa 7 miliona ljudi.

  11. A da malo obrnemo stvari, pa da se priupitamo sta se krije iza insistiranja drugosrbijanskih medija na pitanju „koliko kosta spomenik?“. Sta zeli da se dokaze? Da je skupo placen od javnog novca? A koliko je to „skupo“? Koja cifra bi za vas bila prihvatljiva? Radi se o tome da koja god da je cifra u pitanju, drugosrbijancima ce posluziti da kazu „eto, od tih para je moglo da se otvori toliko i toliko obdanista, ili da se posalje na lecenje toliko i toliko bolesne dece …“ Klasicna demagogija.
    Kada je rec o kulturi secanja ili o bilo kakvom nastojanju da se srpska drzavnost i srpski identitet ojacaju, onda je to problem i onda zapitkujete „a koliko to kosta nasih para“ … Zanimljivo da to pitanje ne postavljate za spomenik Zoranu Djindjicu, za budzetiranje plejade antisrpskih filmova u poslednjih dvadeset godina, niti za subvencionisanje stetocinskih NVO pod direktnom kontrolom zapadnih ambasada …

  12. Hahahaha…Pa znamo valjda da su ovce za sisanje a i ovnovi…E sad, ko prepozna gde mu je mesto…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.