Beogradska vlast ponovo obećava besplatne udžbenike: Direktorima škola stiglo upozorenje da ne nasedaju na neistine 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

„Grad i dalje stoji pri svojoj odluci da će obezbediti pune komplete udžbenika za sve učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola“, poručio je Nenad Radić, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu u dopisu direktorima osnovnih i srednjih škola, u koji je Danas imao uvid.

Povod za treće oglašavanje na istu temu su, kako stoji u dopisu, „netačni navodi koji su se pojavili u pojednim medijima i pokušaj obmanjivanja javnosti“, pa je Sekretarijat podsetio da je „već u dva navrata, 24. i 31. marta, dopisima obavestio direktore osnovnih i srednjih škola da će Grad Beograd obezbediti pune komplete udžbenika za učenike“.

U dopisu direktorima piše i da „Grad ni na koji način ne može uticati na to da li će roditelji dodatno nabavljati udžbenike i druga nastavna sredstva, ukoliko to budu želeli“.

Gradska vlast je apelovala na direktore da ne nasedaju na neistine koje su plasirane u pojedinim medijima i da je jedina ispravna informacija ona koji su dobili iz Sekretarijata i Grada.

Ni ovog puta nadležni nisu saopštili više informacija o obećanim besplatnim udžbenicima.

Kako je Danas pisao, i izdavači i beogradske škole čekaju da vide kako će ova najava biti realizovana zbog čega se, prema našim saznanjima, udžbenici trenutno ne nude u pretplati.

S druge strane, na društvenim mrežama jedan od roditelja je objavio spisak sa ponudom udžbenika za narednu školsku godinu, koju je navodno dobio u osmoletku u Mirijevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari