Beogradski univerzitet biće uključen u izradu nacionalnih udžbenika 1Rektorat Beogradskog univerziteta Foto: Wikipedia

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i prorektor za nastavu Dejan Filipović razgovarali su sa direktorom Javnog preduzeća Službeni glasnik Mladenom Šarčevićem o mogućim oblicima saradnje od interesa za obe ustanove.

Đokić upoznao je direktora Službenog glasnika sa planom za svečano obeležavanje velikog jubileja – 215 godina Univerziteta u Beogradu, kojim je predviđeno i objavljivanje do sada najobimnije monografije o Univerzitetu, u vezi sa kojom bi podrška Službenog glasnika mogla da bude veoma značajna, objavljeno je na sajtu Univerziteta.

S druge strane, Šarčević je najavio da će u proceduri izrade nacionalnih udžbenika stručnjaci Univerziteta u Beogradu imati ključnu ulogu, zajedno sa kolegama sa ostalih univerziteta u Srbiji i iz Srpske akademije nauka i umetnosti.

Beogradski univerzitet biće uključen u izradu nacionalnih udžbenika 2
Foto: bg.ac.rs

Načelno je dogovoreno da će fakulteti ubuduće imati najbolje uslove u oblasti izdavaštva upravo u Službenom glasniku, te da će određeni prostori koji poseduje ovo državno preduzeće širom Srbije biti organizovani u svojevrsne studentske klubove i čitaonice.

Precizan dogovor o budućim oblicima saradnje biće uskoro utvrđen posebnim sporazumom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari