Besplatno zimovanje na Divčibarama za najbolje valjevske učenike 1Foto: Đorđe Đoković

Učenici od šestog do osmog razreda valjevskih osnovnih škola, Muzičke i Gimnazije, koji su postigli izuzetna postignuća u školovanju i na takmičenjima okružnog i republičkog nivoa, a na osnovu kriterijuma iz konkursa, besplatno će zimovati na Divčibarama o trošku grada, piše portal Kolubarske.rs.

Sedamdesetoro učenika i troje stručnih pratilaca će boraviti na Divčibarama do 22. januara, a grad Valjevo je za ovu programsku aktivnost izdvojio 1.400.000 dinara.

– Kao roditelji, prvi put se susrećemo sa ovakvom akcijom i naravno, prijatno smo iznenađeni. Drago nam je da se jedna ovakva akcija odvija u gradu Valjevu. Deca sa nestrpljenjem iščekuju zimovanje. Nadamo se da će ovakvih akcija biti što više, da ta deca koja su osvojila nagrade na takmičenjima budu na ovaj način motivisana za dalji rad. Zaista, divna akcija, rekla je Ana Vujić, majka, čije će dete zimovati o trošku grada Valjeva na Divčibarama.

Predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu Radoica Ristić je rekao da je ova akcija praktično poslednja programska aktivnost iz Lokalnog plana akcije za decu za 2022. godinu. On je objasnio je da se ova aktivnost realizuje u ovoj godini zbog školskog raspusta koji je u toku, prenose Kolubarske.

Ristić je najavio da će ovakve akcije biti nastavljene i u narednom periodu, ali, kako je rekao, ono što je bitno i što je novina, to je da je Grad prepoznao najbolje učenike i ta deca su naša budućnost.

– Mislim da je ova aktivnost zaista dobra, hvala im što su se setili, jer su deca zaslužila da idu na zimovanje. Ovo je baš lepo osveženje na kraju prvog polugodišta, jer vrednu decu uvek treba nagraditi. Moje dete se raduje, ona je šesti razred u Drugoj osnovnoj školi i ovo je veoma podsticajno za nju i baš se obradovala kada je stigla vest da će ići na zimovanje, kaže i majka Slobodanka Vasiljević.

Deca će zimovati u odmaralištu „Stevan Filipović” na Divčibarama, a na raspolaganju će, pored stručnih pratilaca, imati zdravstvenu negu medicinskog osoblja. Takođe, imaće obuku skijanja, koja je organizovana preko UFK „Valis”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari