Tužilaštvo potvrdilo hapšenje Arsenijevića i Čanovića 1Foto: Z.S.M.

Bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i bivši dekan Fakulteta medicinskih nauka Predrag Čanović uhapšeni su danas po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, potvrđeno je za Danas.

Prema rečima Sanja Protić, rukovodioca posebnog odeljenja, sprovedeni u ovo tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih u vezi podnete krivične prijave i saslušanje je još uvek u toku.

Kako osumnjičeni još uvek nisu saslušani iz Tužilaštva nisu u mogućnosti da nam daju informacije koje se tiču navoda krivične prijave koja je protiv njih podneta, niti da li će im biti predložen ili određen pritvor, stoji u odgovoru Tužilaštva.

U kragujevačkom Rektoratu nisu želeli da komentarišu vest o navodnom hapšenju Arsenijevića i Čanovića.

Nekoliko beogradskih medija jutros je prenelo informaciju o hapšenju Arsenijevića i Čanovića, uz navode da se oni sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, koja uključuje i malverzacije sa diplomama koje su izdavali državljanima Albanije i Hrvatske i pritom pribavili višemilionsku korist.

U kragujevačkom Rektoratu nisu želeli da komentarišu vest o navodnim hapšenjima.

Rektor Nenad Filipović je, za Danas, kratko izjavio da je video vest u medijima, ali da je zvaničan stav Rekrorata da nemaju komentar i da nadležne službe treba da rade svoj posao.

U kragujevačkoj policiji su, za Danas, izjavili da policija i tužilaštvo u Kragujevcu nisu učestvovali u hapšenjima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari