Prvi put posle poraza od Slovenije i zbogom učešću na Evropskom prvenstvu 2012, vršilac dužnosti selektora srpske fudbalske A reprezentacije Radovan Ćurčić okupio je juče u Staroj Pazovi one koji još žele i mogu da igraju za zemlju, a po njegovom i(li) stručnom ukusu Saveza, a već sutra će ih povesti na prijateljske duele u Latinskoj Americi, s Meksikom (11. novembra) i Hondurasom (tri dana kasnije).


Kapiten Dejan Stanković i njegov prvi zamenik Nemanja Vidić posle Maribora su oglasili kraj svojih karijera u nacionalnom timu, dok su Subotić, Z. Tošić, Fejsa, Basta i Sulejmani otkazali zbog povreda pa je privremeni naslednik Vladimira Petrovića (sporazumno se povukao s klupe) ranije objavljenom spisku kandidata za ovu mini turneju dopisao veziste Ljajića (Fiorentina) i Tomića (Partizan), kao i tek golgeterski probuđenog Kaluđerovića (Crvena zvezda).

– Tokom kvalifikacija smo se tresli pred svaki vikend, zbog mogućih povreda, a ovaj je ispao najgori do sada. Ti problemi su me poremetili u nameri da vratim ravnotežu u ekipi i proverim neke igrače, ali ne ostaje mi ništa drugo nego da se zahvalim onima koji su došli i zajedno s njima pokušam napraviti što više za ovo malo vremena do mečeva s dvema respektabilnim selekcijama. Najvažnije mi je da se vidi želja kod igrača i dobro izgledamo na terenu, a bilo bi lepo i da se vratimo s dobrim rezultatima – kaže Ćurčić, koji se za pomoć obratio i dvojcu igrača sredine terena u vrhunskoj formi Tadiću iz Groningena i Legijinom Radoviću, ali su se obojica zahvalila na iznuđenim pozivima, zbog povreda (zvanična verzija) ili toga što su ih se setili tek pod pritiskom javnosti, odnosno tuđih odustajanja.

Za, sada već redovnog reprezentativca, Zdravka Kuzmanovića ovo je novi početak „orlova“.

– Krećemo od nule, ali bez Stankovića, koji nas je vodio, i Vidića, o čijoj je važnosti za ekipu suvišno govoriti. Srećom, pa imamo dosta vremena do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a ovakve utakmice treba koristiti za pravljenje nove ekipe, igre i atmosfere. Neodlazak na EP moramo ostaviti iza nas i gledati kako da popravimo stvari – priča prvotimac Štutgarta.

I „orlići“ sleteli u Beograd

Malo pre starijih kolega, u srpskoj „kući fudbala“ okupili su se i igrači mlade fudbalske selekcije, koje 15. novembra u Korelajnu očekuje meč s vršnjacima iz Severne Irske, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine, 2013. u Izraelu.

Stojkoviću posao, Volkovu čast

„Rehabilitovani“ Vladimir Stojković nije krio zadovoljstvo povratkom u reprezentaciju, na čijem je golu bio neprikosnoven sve do dolaska u Partizan i (time) zameranja navijačima i nekim igračima bivšeg kluba Crvene zvezde.

– Ne doživljavam ovaj povratak kao ličnu pobedu već kao deo mog posla. Sve loše sam ostavio iza sebe, gledam samo u budućnost – tvrdi čuvar mreže crno-belih, iz čijih redova je stigao jedini debitant.

– Još nisam svestan da sam deo reprezentacije, ali sjajan je osećaj zadužiti njenu opremu. Imam jaku konkurenciju, ali nadam se da ću naći svoje mesto u najboljoj srpskoj ekipi – očekuje levi bek Vladimir Volkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari