Bez poplava u opštinama Pčinjskog okruga: Pritoke Južne Morave u porastu 1Foto: V. Ristić/Danas

U dane vikenda na području sedam opština Pčinjskog okruga, po procenama meteorologa, palo je više od 20 litara kiše po kvadratnom metru, što je dovelo do povećanja nivoa pritoka Južne Morave, ali nisu zabeleženi slučajevi poplava.

Najviši nivo beleži Južna Morava kod Vladičinog Hana, gde je nivo reke za samo tri dana veći za oko 70 santimetara, potvrđeno je novinaru Danasa u lokalnoj samoupravi, gde ukazuju da se „stiucija prati iz sata u sat, te da je trenutno relaksira činjenica da tokom dana nije bilo novih padavina“.

Niv0 Južne Morave je u porastu jer pritoke Vrla, Kalimanka, Binačka morava, kao i njihove pritoke beleže rast zbog obilnih padavina.

Nivo Južne Morave visok je i kod Bujanovca, ali nisu zabeleženi slučajevi izlivanja reke na području sela u ovoj opštini, gde, takođe, prate situaciju vezano sa vodostajem, kako bi se sprečilo izlivanje reke i potencijalne polave.

U Opštini Trgoviše registruju viši nivo reka Pčinje i Tripušnice, ali „bez rizika za izlivanje ukoliko ne dođe do novog kišnog talasa“, navode za Danas iz lokalnog štaba za Vanrednu situaciju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari