Bez struje oko 4.600 domaćinstava u užičkim selima 1Užice/Foto: N. Kovačević

Zbog havarije na dalekovodu, usled teškog i vlažnog snega koji je padao juče, oko 4.600 domaćinstava je trenutno bez struje na području užičkih sela Mokra Gora i Kremna.

„Problem je veliki dalekovod koji je u nadležnosti Elektromreže Srbije. Njihova ekipa je krenula iz Beograda i očekujemo da otklone kvar do kraja dana“, rekla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Ona je, nakon današnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, kazala da će se u dogovoru sa direktorima seoskih škola na tom području odlučiti o tome da li će biti nastave u tim školama, koje za grejanje koriste električnu energiju.

Zbog učestalih odrona i izvaljivanja stabala, najavila je da će se, do otapanja snega, ograniči kretanje na gradskoj plaži i šetalištu kroz kanjon reke Đetinje i da će na tim lokacijama biti postavljena takva upozorenja.

Član tog Štaba Zoran Militarov je kazao da je vodosnabdevanje grada za sada redovno, ali da je vodostaj reke Đetnje u porastu, zbog ispuštanja vode iz jezera Vrutci jezera, koje bi trebalo da prihvati vodu usled otapanja snega.

Miloš Milivojević, direktor JP Užice razvoj, istakao je da je za zimsko održavanje gradskih ulica i puteva dupliran broj vozila JP Niskogradnja.

„Do ranih jutarnjih časova gradske saobraćajnice su bile prohodne, što je omogućilo da gradski javni prevoz finkcioniše bez problema“, kazao je Milivojević.

Bez struje oko 4.600 domaćinstava u užičkim selima 2
Foto: N. Kovačević

Ipak, dodao je, zbog velikog snega i pada drveća, bilo problema na seoskim putevima.

Trenutno, kazao je, mehanizacija je angažovana u višim predelima, u selima Bioska, Kremna, Drežnik, Volujac, Ponikve, Buar i Gostinica, kako bi i ti lokalni putevi bili prohodni.

„Najkasnije do kraja dana ili ujutro biće prohodni i ti putevi“, kazao je Milivojević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari