BIA tužila Dumanovića zbog tvrdnje da učestvuje u prodaji droge sa SNS 1Foto: Stanislav Milojković

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) podnela je danas Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv funkcionera Pokreta „Oslobođenje“ i bivšeg policajca Milana Dumanovića zbog izazivanja panike i nereda, odnosno zbog toga što je u medijima izjavio da BIA i Srpska napredna stranka (SNS) dele novac od droge koja se prodaje u Srbiji.

„Navodi Dumanovića predstavlјaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilјu slablјenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovolјstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama“, navodi se u saopštenju BIA.

Kako se dodaje, uporedo sa tom krivičnom prijavom i direktor BIA Bratislav Gašić podneo je krivičnu prijavu protiv Dumanovića zbog uvrede.

Bivši pripadnik Odeljenja za tajno praćenje Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović izneo je u emisiji „Utisak nedelje“ optužbe na račun Srpske napredne stranke, rekavši da „novac od prodaje droge dele SNS i BIA“.

Dumanović je gostujući u Utisku nedelje na pitanje da li ima dokaze za ove optužbe naveo da je to „lako dokazivo kada se političari ne budu pitali, odnosno ne budu bavili onim čime ne smeju da se bave, a to je bezbednost“. Dumanović je naglasio da je uveren da će se sve dokazati kada dođe do promene vlasti.

Pravnici sa iskustvom rada u krivičnim predmetima ističu da je Dumanovićeva optužba veoma ozbiljna, i da bi u demokratskim društvima zahtevala temelju istragu. U Srbiji, saglasni su, šanse da se povede takva istraga su veoma male.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari