Pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Jožef Kabok najavio je juče u Sremskoj Mitrovici nastavak ulaganja u obrazovanje i rekao da su na kraju dogovori oko isplate razlike plata za prosvetare u iznosu od 159 miliona dinara koliko Republika duguje Pokrajini po ovom osnovu.

Prema njegovim rečima, u toku je i konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u ovoj oblasti za narednu godinu, koji je otvoren do 15. decembra. Samo u ovoj godini Pokrajina je u obrazovanje ukupno uložila 1,2 milijarde dinara, a koliko novca će biti za narednu godinu još uvek se ne zna precizno s obzirom na to da će u prvom kvartalu Pokrajina imati privremeno finansiranje, jer republička skupština još nije usvojila Statut Vojvodine.

Gostujući u sremskomitrovačkoj Visokoj školi za obrazovanje vaspitača u kojoj su ove godine pokrajinskim dinarom urađeni podovi, stolice u amfiteatru i rekonstrukcija dotrajalog stepeništa, Kabok je rekao da studenti ove škole kao i zaposleni sada imaju mnogo bolje uslove rada i da je postignuta neophodna bezbednost svih koji dolaze u zgradu Visoke škole.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari