Biljana Lukić: Ukoliko želimo da čitamo Danas, moramo im pomoći

Povodom pokretanja crowdfunding kampanje i Kluba čitalaca Danasa

Ostavite komentar


  1. Sad sam u dilemi koga poslušati … Dal ‘ onu Radetu , ili novinarku Biljanu Lukić ? Aj’ da sačekam koji dan , a do tada ću čitati Danas , dok ne „prelomim „.

  2. Nije u pitanju dilema Radeta ili Lukić, već SRS ili „Danas“, odnosno SRS i ćerka SNS i ostala pastorčad ili mi ostali.
    Danas je većina protiv „Danasa“, voli „Informer“, „Alo“, „Srpski telegraf“, itd, koje konzumiraju kao besplatan big mek, inače već ušao u Ginisovu knjigu rekorda: red izjava i žalopojki prvog čoveka, red citiranja prvog čoveka, red izjava i zabrinutosti za prvog čoveka, red starleta, javnih radnica i samozvanih pevačica, red novih investicija i obećavajućih poboljšanja našeg društvenog, a bogami i pojedinačnog života, red orkestriranih kritika domaćih političkih lopova, kriminalaca i fašista, stranih plaćenika ili barem stranih saradnika, red unižavanja opozije, mada se ona u tom smislu toliko i sama potrudila da joj ne treba pomagati, a sve upakovano u najnovija rijaliti dešavanja iz one kuće pink boje.
    Ne treba zaboraviti ni vizuelno zadovoljstvo koje pričinjavaju pogledi na raznorazne guze, grudi i ostale fizičke atribute koji sevaju sa naslovnica, tako da se između vlasnica uglavnom vodi mrtva trka, koju bi možda trebalo organizovati na hipodromu pa da svetinja uživo može da navija za svoj izbor.
    Kada sve to savlada čitalac bude sit, pa može i da nešto popije, i u trenutcima opuštanja može uživati u zvucima hitova našeg prvog diplomate po sopstvenom izboru (priznajem da bolje peva nego priča).
    Što se tiče crne rupe gospođa Lukić je u krivu. Crna rupa je telo malih dimenzija, ogromne energije, pa mi to kao društvo samo delimično zadovoljavamo (male dimenzije). Prave crne rupe su u našem društvu „Danas“ i par nedeljnika. Ali eto, naš čovek po navici stvari više voli gore nabrojana sunca nego crne rupe, jer „Sunce tuđeg neba neće vas grijat ko što ovo grije, grki su tamo zalogaji hljeba“. A ovi mladi ne slušaju Aleksu („Ostajte ovdje“), pa odlaze i traže hleba preko pogače, tamo negde daleko, ispod nekih „Crnih sunaca“, francuskih, nemačkih, švedskih, i ostalih.
    Ne znam šta znači “ Povodom pokretanja crowdfunding kampanje…“, ali podržavam kampanju grupnog finasiranja „Danasa“. Ja sam na kiosku svaki dan, poodavno.

Ostavite komentar


Društvo

Poverenica poručila da su 3. i 4. maj društvena prekretnica: Solidarnost i empatija treba da budu vrednosti na kojima počiva društvo 10

Poverenica poručila da su 3. i 4. maj društvena prekretnica: Solidarnost i empatija treba da budu vrednosti na kojima počiva društvo

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković danas je povodom godišnjice ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima Malo Orašje i Dubona ocenila da su 3. i 4. maj društvena prekretnica, uz poruku da solidarnost i empatija treba da budu vrednosti na kojima počiva društvo, a da sve što iskače iz toga mora se osudi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.