BIRODI započeo monitoring izveštavanja televizija sa nacionalnom frekvencijom i N1 1Foto: StockSnap/pixabay

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da je započeo monitoring izveštavanja televizija sa nacionalnim frekvencijama i N1 kako bi dao svoj doprinos u prevazilaženju, kako se navodi, postojeće političke krize oličene između ostalog u neadekvatnim medijskim uslovima koji ugrožavaju postojanje demokratske javnosti.

BIRODI je 1. septembra započeo monitoring izveštavanja televizija RTS, Pink, Prva, O2, Happy, N1 u okviru centralnih informativnih emisija.

U periodu do kraja aprila 2020. godine BIRODI će na mesečnom nivou objavljivati podatke o vremenskoj i tonalitetskoj zastupljenosti javnih funkcionera, stranaka i vodećih stranačkih funkcionera u centralnim informativnim emsijama.

Kao i o tematskoj i žanrovskoj strukturi monitorisanih priloga, zastupljenosti regiona u izveštavanju monitorisanih televizija, ali i argumentacijji koju koriste novinari i akteri u analiziranim prilozima.

BIRODI će se baviti i postupanjem novinara u analiziranim prilozima, kao i sadržajem političke komunikacije javnih funkcionera i lidera političkih partija.

„Podaci izvan izbornog monitoringa izveštavanja medija biće poređeni sa monitoringom izveštavanja medija izvan izbornog perioda iz 2017.godine“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će monitoring izveštavanja medija u izbornom periodu 2020. godine biti poređen sa podacima iz monitoringa izveštavanja medija iz 2012. 2014. i 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari