Bivša supruga Danila Kiša zabranila vlastima da zloupotrebe njegovo ime

Ostavite komentar


  1. Zasto ste pobogu napisali „bivsa supruga“ umesto „supruga pokojnog …“?

    1. Bili su razvedeni kada je Kis umro u Parizu a bio je vencan s drugom zenom.

  2. Ja sam za kompromis. Da se umesto Kis-u dozvoli podizanje spomenika eseju Danila Kisa „O nacionalizmu“ sa u kamenu uklesanim 5-6 paragrafa. Krupnim slovima, da moze da se procita iz daleka. Cirilicom, naravno.

    1. Да је среће и памети!…

    2. Patos, nina, brate – sestro… Kompromis, kažete, no, o nac-ionalizmu, al u multinacionalnoj i multikulturalnoj sredini samo ćirilicom. Ništa strašnije odavno nisam pročitao… Pretpostavljam da je sarkazam u pitanju, s kojim se u potpunosti slažem…

  3. Pismo profesorke Miocinovic zasluzuje svako postovanje i divljenje. Hvala za odbranu casti i prezir licemerju. Tuzno je danas proci pored spomenika Borislava Pekica.

    1. Sto je tuzno? Spomenik Pekicu kod njegove gimnazije je odlican, da je neko normalan ovde ostai prvo bi se zapitao zbog cega Pekicu nije podigao DS stranka koju je Pekic stvarao…a rasturili je potonji clanovi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.