Bivši direktor Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić osuđen na godinu dana zatvora 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas bivšeg direktora Infrastrukture železnice Srbije Miroljuba Jevtića na godinu dana zatvora zbog primanja mita.

U tu kaznu će biti uračunato vreme koje je Jevtić proveo u pritvoru.

Jevtić je zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama u eksproprijacija zemljišta na trasama brzih pruga uhapšen početkom januara 2020. i u pritvoru je bio tri meseca.

Njemu je, po odluci suda, oduzeto 10.000 evra koje je primio kao poklon od trojice optuženih koji su ranije priznali krivicu i zaključili sporazume sa tužilaštvom na osnovu kojih su osuđeni za davanje mita.

Po odluci suda Jevtiću je zabranjeno „vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom ili čuvanje te imovine u trajanju od tri godine, počev od dana pravnosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru neće uračunati u vreme trajanja ove mere“.

Protiv presude Višeg suda – Posebnog odeljanja za organizovani kriminal, Jevtić i njegovi branioci mogu da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari