Nesporazumi u Bojniku, siromašnoj opštini na jugu Srbije, koji su godinama prisutni, doveli su do tuče pre početka prekjučerašnje sednice Skupštine opštine. Ivan Stojanović, koji je do 11. marta bio predsednik Skupštine opštine, posle kraće verbalne prepirke udario je Acu Jovanovića, koji ga je zamenio posle formiranja nove skupštinske većine.

Ko zna kako bi se okončao ovaj nesporazum da se fizičkom obračunu nisu usprotivili odbornici koji su bili u njihovo blizini. O ovom događaju zasad nije objavljeno nikakvo zvanično saopštenje, ali je izvesno da će na stranačkim skupovima razgovarati o najnovijoj političkoj klimi, koja će sigurno biti povod za nove razmirice i političke podele.

Aci Jovanoviću je posle tuče ukazana lekarska pomoćnajpre u Bojniku, a zatim u leskovačkoj Opštoj bolnici, a njega, kako je rekao partijskim kolegama, više boli čast od šamara koji je dobio od nekadašnjeg predsednika SO Ivana Stojanovića.

U aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta, Ivan Stojanović, šef je Odborničke grupe Pokret za Bojnik, rekao je posle tuče da je bio primoran da reaguje upotrebom fizičke sile jer je isprovociran!

Smenjeni predsednik SO Ivan Stojanovićsmatra da je Aca Jovanovićmorao da odloži sednicu Skupštine opštine pošto, po njegovoj oceni, još nije do kraja razjašnjeno ko je stvarni predsednik posle najnovije kadrovske smene u ovom kraju. Do najnovije promene u Bojniku, treće za manje od godinu dana, došlo je 11. marta. Tada je sa dužnosti predsednika SO razrešen Ivan Stojanović, kao i više drugih funkcionera, ali i direktora pojedinih javnih i javno-komunalnih preduzeća i institucija kulture. Sada novu, inače prilično raznovrsnu bojničku i ranije posvađanu koaliciju, čine sve stranke u ovom kraju osim Pokreta za Bojnik.

Nezadovoljan smenom, Stojanovićse obratio Opštinskom sudu u Lebanu, gde mu je objašnjeno da je donedavni predsednik trebalo da napusti predsedničku kancelariju i novom, prvom čoveku lokalnog parlamenta Ivanu Jovanoviću, bio je dužan da preda prostoriju, dokumenta i pečat. Na ovakvu odluku Opštinskog suda, Stojanovićje uložio žalbu, ali prvobitna sudska odluka ne odlaže njeno izvršenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari