Bivši radnici "Zastava kamioni" odložili protest, čekaju novu Vladu Srbije 1Foto: www.zastava-kamioni.co.rs

Predstavnici bivših radnika „Zastava kamioni“ u stečaju, koji traže neisplaćene plate, i Grada Kragujevca su se danas popodne dogovorili da radnici najavljeni protest odlože dok se ne formira nova Vlada Srbije.

Zamenik predsednika Skupštine grada, Zoran Mladenović, rekao je da proteklih dana o tome bilo „kontakata“ s Vladom čiji su zvaničnici „zamolili da sačekamo da se nova Vlada formira, da ljudi počnu da rade svoj posao“.

„Mi smo taj predlog izneli predstavnicima bivših radnika ‘Zastava kamiona’ i oni su to prihvatili“ – rekao je Mladenović.

Sajt Grada Kragujevca je preneo da je na današnjem sastanku dogovoreno da se pregovori zamrznu na mesec dana, dok se ne formira nova Vlada i imenuje resorni ministar.

Takav dogovor je potvrdio predstavnik bivših radnika „Zastava kamioni“, Milojko Popović.

Popović je uoči današnjih razgovora sa čelnicima grada rekao novinarima da radnici imaju pravo na neisplaćene zarade i da nije ispunjen kompletan dogovor iz juna, s pregovora s ministrom privrede, Goranom Kneževićem.

Kazao je da je radnicima isplaćena jedna, umesto dogovorene dve novčane pomoći od po 40.000 dinara.

Naveo je da nije realizovan ni predlog ministra da se radnici „Zastava kamioni“ u stečaju upišu kao hipotekarni poverioci na dve zgrade u fabrici na kojima je upisan Grad Kragujevac.

Namera je da se novcem od prodaje nepokretnosti isplati deo zaostalih zarada radnika.

Agenciji Beta je u Privrednom sudu rečeno da je odluka o bankrotstvu doneta tokom stečajnog postupka koji je nad fabrikom „Zastava kamioni“ počeo 2018. godine.

Oglašavanje prodaje imovine stečajnog dužnika se očekuje u drugoj polovini novembra.

U stečajnom postupku su priznata potraživanja poverilaca od 8,5 milijardi dinara, što je višestruko manje od vrednosti imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari