Pretres prekinut i zakazan za 11. jun: Bjelogrlić ipak bez izjave danas, Antonijević se nije pojavio (VIDEO) 1Foto: Ivana Nikoletić

Ispred sudnice se pred početak suđenja pojavio Dragan Bjelogrlić sa svojim advokatima, dok Predrag Antonijević nije došao ni pet minuta pred pretres, pa nije poznato da li će se odazvati pozivu.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano prvo ročište po tužbi režisera Predraga Antonijevića protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, a povodom incidenta koji se između njih dvojice dogodio letos u niškom hotelu Ambasador.

Obezbeđenje suda u početku je dozvolilo da samo tri novinara isprate dešavanja u sudnici, ali je advokat Dragana Bjelogrlića zahtevao veću prostoriju ili drugi način kako bi suđenju prisustvovali svi medijski radnici, bez diskriminacije.

– Insistiramo da javnost bude uključena u ovaj slučaj, zato smo od uprave suda tražili da obezbedi veću sudnicu, kako bi svi zainteresovani predstavnici medija mogli da isprate suđenje. U suprotnom, tražimo da se ročište odloži dok sud ne obezbedi takve tehničke uslove. Ne postoji niti jedan kriterijum, niti razlog da samo tri novinara budu privilegovana u odnosu na druge – kazao je Bjelogrlićev advokat Goran Draganić.

Nakon konsultacije sa sudijom, svim prisutnim novinarima je dopušteno da isprate suđenje.

Na početnom ročištu istražnog postupka nije se pojavio Predrag Antonijević, ali su prisustvovali njegovi pravni zastupnici.

Iako se očekivalo da izjavu danas da Dragan Bjelogrlić, to se nije desilo, a pretres je prekinut i zakazan za 11. jun.

Na ovom ročištu i optužba i odbrana izjasnili su se da ostaju pri svojim odlukama iz optužnog akta, odbrana je upoznala sudiju sa slučajem, a Bjelogrlić se izjasnio da nije kriv za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se tereti.

 

Bjelogrlić koji se tereti za krivično delo nasilničkog ponašanja, trebalo bi da bude ispitan o događaju 23. avgusta prošle godine, kada je u restoranu hotela prišao stolu za kojim je sedeo Antonijević i zadao mu nekoliko udaraca rukom u lice.

Antonijević je sukob koji se dogodio odmah prijavio policiji, nakon čega su obojica dala izjave u niškoj policijskoj stanici. Niško Osnovno javno tužilaštvo je taj fizički napad okarakterisalo kao krivično delo nasilničkog ponašanja iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika, a Bjelogrliću odredilo zadržavanje od 48 sati.

On je, međutim, sutradan pušten da se brani sa slobode, nakon saslušanja u OJT kao i njegovog izvinjenja i izjave da se „kaje što je to uradio“, ali i što je „naseo na provokacije“.

Ubrzo nakon incidenta, društvenim mrežama se proširio snimak događaja koji je zabeležila sigurnosna kamera.

Antonijević je, s druge strane, učestao pojavljivanja u medijima, kako bi pokazivao modrice od udaraca koje mu je Bjelogrlić zadao.

On je pritom ispričao da ga je “Bjelogrlić bez razloga “zaskočio s leđa”, te da je bio “pijan”, dok mu je Antonijević služio kao “vreća za udaranje”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari