Počinje suđenje Draganu Bjelogrliću 1Foto: FoNet/ Medija centar

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas će biti održano prvo ročište po tužbi režisera Predraga Gage Antonijevića protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, a povodom incidenta koji se između njih dvojice dogodio letos u niškom hotelu Ambasador.

Na glavnom pretresu zakazanom za 11 časova, Bjelogrlić koji se tereti za krivično delo nasilničkog ponašanja, trebalo bi da bude ispitan o događaju 23. avgusta prošle godine, kada je u restoranu hotela prišao stolu za kojim je sedeo Antonijević i zadao mu nekoliko udaraca rukom u lice.

Antonijević je sukob koji se dogodio odmah prijavio policiji, nakon čega su obojica dala izjave u niškoj policijskoj stanici. Niško Osnovno javno tužilaštvo je taj fizički napad okarakterisalo kao krivično delo nasilničkog ponašanja iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika, a Bjelogrliću odredilo zadržavanje od 48 sati.

On je, međutim, sutradan pušten da se brani sa slobode, nakon saslušanja u OJT kao i njegovog izvinjenja i izjave da se „kaje što je to uradio“, ali i što je „naseo na provokacije“.

Ubrzo nakon incidenta, društvenim mrežama se proširio snimak događaja koji je zabeležila sigurnosna kamera.

Antonijević je, s druge strane, učestao pojavljivanja u medijima, kako bi pokazivao modrice od udaraca koje mu je Bjelogrlić zadao.

On je pritom ispričao da ga je “Bjelogrlić bez razloga “zaskočio s leđa”, te da je bio “pijan”, dok mu je Antonijević služio kao “vreća za udaranje”.

Ipak, na snimku incidenta jasno se vidi da nije bilo nikakvih udaraca sa leđa, jer su bili okrenuti jedan drugom, te da je fizičkom prethodio verbalni sukob, iako se tačan sadržaj prepirke sa snimka ne može saznati.

Nakon toga Bjelogrlić je skrenuo ka Antonijevićevom stolu i udario mu prvi šamar, a zatim i još nekoliko udaraca.

Bjelogrlićev advokat istakao je kasnije da glumac nije imao nikakvu nameru da prilazi Antonijeviću, već da je krenuo do toaleta, ali je bio isprovociran dobacivanjem, pa je skrenuo ka Antonijevićevom stolu.

On je naglasio i da nije bio napad s leđa, kao i da je veštačenje pokazalo da Bjelogrlić u krvi nije imao nikakve nedozvoljene supstance niti nedozvoljeni nivo alkohola.

Valja napomenuti da je nakon tog događaja u Nišu Bjelogrlić izložen brutalnoj tabloidnoj hajci, dok je nekoliko dana bio i jedna od glavnih, reklo bi se i naručenih “tačaka dnevnog reda” u srpskom Parlamentu, gde su poslanici SNS iznosili niz uvreda na njegov račun.

Tim povodom, Bjelogrlićev pravni zastupnik Goran Draganić istakao je da je bilo veoma teško raditi u atmosferi tabloidnog linča koja je veštački stvorena.

“Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad, u najtežim trenucima je uz mene, zahvalio bih se i policajcima što su bili profesionalni, tužilaštvu što nije podleglo pritiscima i što je profesionalno odradilo posao. Što su mi dali mogućnost da objasnim šta se dogodilo, a to što se dogodilo nije ono što su pisali tabloidi. Žao mi je što sam naseo na Antonijevićeve provokacije koje traju više od godinu i po dana, žao mi je što se Antonijević pojavio baš u trenutku kad sam imao dve veličanstvene premijere i žao mi je što nisam izdržao i ignorisao te provokacije i što sam dozvolio da ovo baci senku na ta dva događaja u Nišu. Žao mi je što sam ovo napravio. Ja nisam krenuo ka njemu, pošao sam u WC, a tek na njegovo dobacivanje sam reagovao”, ispričao je Bjelogrlić novinarima nakon što je pušten iz pritvora.

Podsetimo, prema pisanju medija, Bjelogrlić i Antonijević su odranije bili u sukobu, a obojica su večeri kada se incident dogodio, bili gosti hotela Ambasador zbog održavanja niškog festivala „Filmski susreti“, koji je, samo dan ranije, otvoren filmom Toma, dok je nekoliko časova pre tuče prikazana premijera filma Nečista krv – greh predaka, oba u Bjelogrlićevoj režiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari