Blokade puteva i u Novom Pazaru, traži se pravda za Bakana, Skarepa i Mavrića 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Blokadom kružnog toka ispred zgrade Gradske uprave građani Novog Pazara pridružiće se protestima koji će, prema najavama, u subotu od 14 časova biti održani u preko 30 gradova i naselja širom Srbije.

Iako su protesti najavljeni kao ekološki, u znak protivljenja usvajanju zakona o eksproprijaciji i referendumu, u pozivu za blokadu saobraćajnice u centru Novog Pazara navodi se da se traži „pravda za Mavrića, Bakana i Skarepa“.

Fahrudin Mavrić osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva policajca Željka Zečevića 2010. u Batragama kod Tutina, a u javnosti se spekuliše da su tokom istrage i suđenja napravljene greške zbog kojih je on nevin osuđen.

Ernad Bakan (19) bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu kada ga je 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pešačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M. iz Beograda.

Suđenje još uvek nije okončano, a sledeće ročište je zakazano za 27. decembar.

Fahrudin Skarep (21) ubijen je u selu Dolovo kod Tutina, u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, kada je na automobil kojim je upravljao pucao policajac Raica Beloica.

Policajac je presudom Apelacionog suda u Kragujevcu proglašen krivim za nehatno lišenje života i pravnosnažno osuđen na četiri godine zatvora.

Organizator protesta i blokade kružnog toka u Novom Pazaru nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari