Bocan-Harčenko: Rusija razume Srbiju i ne traži ništa od nje 1Aleksandar Bocan-Harčenko Izvor: N1

Rusija poštuje nacionalne interese Srbije, razume da postoji pritisak da uvede sankcije Moskvi, ali Moskva ništa ne traži od Beograda, izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

„Moskva ne traži ništa od Beograda znajući doslednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegov temeljni stav oko ključnih pitanja kao što su razvoj Srbije i njeno ponašanje u spoljnoj politici“, rekao je Bocan-Harčenko, komentarišući zahteve EU, SAD i Velike Britanije da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog vojne operacije u Ukrajini.

Bocan-Harčenko izjavio Tanjugu  a prenela agencija Srna, da Zapadu nije stalo do interesa drugih, čak iako su to zemlje koje su kandidati za članstvo u EU, te da ne misli o Srbiji, njenom narodu i mogućim posledicama uvođenja sankcija.

On je istakao da između predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića postoji poverljiv i sveobuhvatan dijalog na osnovu dubokog međusobnog poštovanja i poverenja.

Bocan-Hračenko je istakao da Rusija ima u vidu dalji razvoj odnosa sa Srbijom i doslednu realizaciju svega što su dogovorila dva predsednika.

„Naša očekivanja da ćemo bez prepreka i zastoja realizovati svaki projekat i sve dogovore koji postoje, za dobrobit i Rusije i Srbije“, naglasio je Bocan-Harčenko.

Predsednik Srbije Allaksandar Vučić saopštio je večeras da se Srbija zalaže za postovanje teritorijalnog integriteta ukrajine ali bez sankcija rusiji.

Takav stav podržaja je americka-ambasada.

Sve vesti u vezi sa krizom na istoku Evrope možete pratiti na posebnoj stranici o sukobu Ukrajine i Rusije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari