Bodrožić: Državni funkcioneri trebalo da napuste skup nakon zabrane izveštavanja N1 i Al Džaziri 1Željko Bodrožić Foto: BETA/ MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić najoštrije je danas osudio zabranu izveštavanja ekipama televizija N1 i Al Džazira sa otvaranja vetroparka „Čibuk 1“ u Mramorku, uz podsećanje da na teritoriji Srbije važe zakoni koji podstiču slobodu izražavanja i pluralizam medija.

Bodrožić ukazuje da zakoni Srbije jasno zabranjuju diskriminaciju novinara, tako da je nedozvoljeno da na javnom skupu kojem prisustvuju funkcioneri državne vlasti, makar se radilo i o privatnom posedu, zabranjuje pristup novinarima.

Toga je trebalo da se drže i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar Aleksandar Antić i svi prisutni državni funkcioneri, smatra Bodrožić u pisanoj izjavi.

Ne samo da su sve redakcije dobile poziv o događaju iz Kabineta predsednika Republike, što već samo po sebi obavezuje da se uzmu u zaštitu svi akreditovani novinari, konstatovao je Bodrožić, nego iz izjave Vučića doznajemo da su upozoreni pre svečane ceremonije da će pojedinim novinarskim ekipama biti zabranjen ulaz.

Zaista je nedopustivo što su posle svega toga naši državni funkcioneri prisustvovali otvaranju vetroparka, naglasio je predsednik NUNS.

Bez obzira na želje i prohteve diplomatskih predstavnika stranih zemalja, predsednik Republike i drugi državni funkcioneri morali su da upute izričit zahtev čelnicima kompanije „Masdar“ da se dopusti prisustvo svim izveštačima, i u slučaju da domaćini ostanu pri svom diskriminatorskom stavu, morali su da napuste skup, zaključio je Bodrožić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Bodrožić: Državni funkcioneri trebalo da napuste skup nakon zabrane izveštavanja N1 i Al Džaziri”

  1. Pa kome nasi vrhovnici da upute zahtev? Arapi su tu ni krivi ni duzni dosli samo da se slikaju. Niti su firme njihove, niti su pare njihove, niti je buduci profit njihov. Alo ljudi, pa sve je to „nase“.

  2. Napraviće Jemen od Srbije! Samo, nisam siguran da će vinovnici naći „sigurnu kuću“ na bilo kom meridijanu, a najmanje u UAE

  3. Ovo je otišlo predaleko, bojim se da će pad ovog puta još više boleti nego pre 20 godina. Strašno šta jedna nacija doživljava u 21 veku, ovakvu ološ na vlasti mnogim neprijateljima ne bih poželeo

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.