Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 1Foto:Dragan-Mujan/Nova.rs

Zabavno takmičarski šou Survivor jedan je od najpopularnijih programa na planeti. Uskoro na televiziji Nova S počinje njegovo srpsko izdanje. Odvažni kandidati dovršavaju poslednje pripreme pre putovanja u Dominikansku Republiku koja će postati njihov novi dom.

Okružen Atlantskim okeanom na severu i Karipskim morem na jugu, Dominikanski ostrvski raj ima oko 1.600 kilometara obale i 400 kilometara najboljih svetskih plaža na kojima se nalaze brojna veličanstvena letovališta. S godišnjim prosekom temperature od 26 stepeni, Dominikanska Republika je najposećenija turistička destinacija u Karibima, poznata po intrigantnoj istoriji, bogatoj kulturi, egzotičnim palmama i kokosima, luksuznim hotelima i odmorištima ali i raznim mogućnostima za sport, rekreaciju i zabavu.

Snalažljivost, motivacija ali i fizička i psihička izdržljivost kandidata biće ključni faktori za uspeh u ovom šou programu, a osim individualnih i timskih izazova, kandidati će morati da se suoče sami sa sobom i sa prirodom koja im u ovoj igri preživljavanja može biti najveći saveznik, ali i neprijatelj.

Inače, od svog osnivanja 1997. ‘Survivor’ je produciran na 48 teritorija, postavši tako jedan od najvećih televizijskih fenomena u poslednjih četvrt veka.

Popularnost ovog formata koji je u vlasništvu medijske kompanije Banijay stalno raste, a sa 24 potvrđene produkcije prošle godine ostvario je najveći uspeh do sada

Poznato TV lice Bojan Perić, koga su gledaoci na malim ekranima mogli da gledaju u ulogama voditelja i glumca, upušta se u novu avanturu.

Biće voditelj takmičarskog šou programa Survivor. Voditeljsko iskustvo stekao je u muzičkoj emisiji „Tri boje zvuka“ na RTS-u a javnost ga je zavolela u seriji „Vojna akademija“.

Sa kandidatima ‘Survivora’ zajednička mu je ljubav prema avanturi. Obožava da putuje i do sada je posetio 64 zemlje sveta. Prihvativši novi izazov u karijeri, Bojan će na egzotičnoj Dominikanskoj Republici preuzeti ulogu voditelja jednog od najuspešnijih svetskih televizijskih formata i iz prve ruke će pratiti odvažne kandidate koji će sve blagodati modernog života zameniti boravkom na nepoznatom terenu u surovim uslovima.

Bojan Perić u razgovoru za TV Danas govori izazovu koji je pred njim, kandidatima i gledaocima koji će sve o Survivoru moći uskoro da prate na TV Nova S kao i na portalu nova.rs i na društvenim mrežama.

* Šta vas je motivisalo da prihvatite ulogu voditelja šou programa Survivor?

– Na samom početku, moram biti veoma iskren. Sasvim sam siguran da je ovo bio najkraći razgovor oko nekog angažmana koji sam do sada imao. Sada već davno, kada se Survivor prvi put prikazivao kod nas, gajio sam baš velike simpatije prema celoj ideji. Tada sam zamišljao kako je biti učesnik, osuđen – svojevoljno, da – ali osuđen na jedan život koji je većini danas veoma stran. Sa godinama su se naravno neki pogledi na život i avanture promenili, tako da je ovo bila prilika koju sam oberučke prihvatio.

* Kakav je to profesionalni izazov za vas?

– Tokom tog pomenutog razgovora imao sam samo jedno pitanje – da li vi mislite da ja to mogu? Dobio sam veoma ohrabrujući odgovor druge strane i sve što mi je preostalo je da odem kući i počnem da gledam što više izdanja Survivora iz različitih zemalja sveta – jer biti spreman, to je sve!

* Survivor će se snimati u Dominikanskoj Republici, šta tamo očekujete?

– Sreću da posetim Dominikansku Republiku sam već imao, ali verujem da ovoga puta – ništa neće biti isto. Siguran sam da sve nas, i učesnike, i ljude koji će biti tamo kako bismo što vernije i najzanimljivije preneli šta se događa u plemenima, očekuje pre svega jedno iskustvo kakvo do sada nismo imali. Jedna avantura koju ćemo pamtiti, i u kojoj ćemo podjednako uživati i gledaoci i mi.

* Jeste li upoznali učesnike Survivora?

– Imao sam prilike da ih nakratko sretnem, da. Koliko sam mogao da primetim, vrlo su zanimljivi – i veoma različiti, što sa iskustvom gledaoca do sada, mi nekako kazuje da nas stvarno očekuje jedna uzbudljiva borba za opstanak, a naposletku i borba za pobedu. Pošto ne verujem da se iko odlučio da krene u ovaj pohod sa željom da se brzo vrati kući. Zato Survivor i jeste najveći i najpopularniji takmičarski šou program na svetu.

* Koliko je Survivor drugačiji od svih projekata na kojima ste do sada radili?

– Nema uopšte sumnje da nije ni nalik bilo čemu što sam do sada radio. To i jeste jedan od dva najveća izazova koji me očekuju – i to je onaj pozitivan, pokretački. S druge strane, lagao bih kada bih rekao da nemam čak sebi nesvojstvenu tremu, koja proizilazi od dužine trajanja samog snimanja i udaljenosti lokacije. Jesam ja snimao serije koje su trajale i duže od ovoga, ali nikada od kuće i dragih ljudi nisam bio odvojen na ovako dug vremenski period koji me sada očekuje. Tako da na neki način i ja moram pokazati da sam Survivor, i prevazići neke nove okolnosti u životu.

* Koliko će vam glumačko iskustvo koje imate pomoći u vođenju šou programa kakav je Survivor?

– Ja glumce i glumu delim na one kojima više verujem – i na one kojima manje verujem. Dosad sam najviše voleo da praktikujem da budem spreman do te mere da mogu sebe da ubedim da ja stvarno jesam taj lik – jer vam onda i publika veruje. Ukoliko u tome uspete, onda vam je čak i reakcija u nepredviđenim okolnostima iskrena i ispravna. Iskreno se nadam da ću istim principom biti veran kako gledaocima, tako i učesnicima. Ja ću biti tu za njih koliko mogu, ostalo je na njima. I zato njima želim mnogo strpljenja, mudrosti i svake snage – a gledaocima, da probudimo želju da i oni kao nekada mi – maštaju da se jednog dana nađu na najpopularnijem pustom ostrvu na svetu.
V. M.

Predstavljamo deset za sada poznatih takmičara Survivora

Igor Lazić Niggor,
hip-hop muzičar

Priznaje da se odlučio da uđe u show samo zahvaljujući podršci svoje supruge Suzane koja zna da mu je učešće u Survivoru bila želja oduvek.

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 2

“Ti možešsada da pričaš da ćeš ovo ili ono, ali ne znaš u šta ćeš se pretvoriti ili šta će iz tebe izaći”.

Vladimir Govedarica,
barmen

“Sasvim slučajno sam se prijavio za Survivor. Bio je karantin, video sam reklamu na Instagramu i odlučio.

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 3

Gledao sam ga pre deset godina, tada sam bio u fazonu – želim ja da budem tamo”, rekao je on

Milica Dabović,
košarkašica

Kako ističe, ne boji se da ulazi u konflikte i uradiće sve da sa ostrva ode sa prvom nagradom.

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 4

“Idem tamo kao pobednik, želim da dođem do finala i da pokažem ljudima ko sam ja”, rekla je Milica.

Nađa Erić,
studentkinja psihologije

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 5

“Ja sam snalažljiva, energičnai strastvena šta god da radim.Dobra sam i u timskom radu, možda brzo planem kad sam gladna, ali sam u principu staložena”, ističe Nađa.

Mina Nikolić,
glumica

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 6

“Najveći problem mi je odnos s ljudima, mislim da ću razmišljati o tome da li bi i ja trebalo da imam neku taktiku,
ukoliko provalim da je imaju drugi takmičari”, rekla je Mina.

Stefan Nevistić,
asistent u Crvenom krstu

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 7

“Voleo bih da baš testiramž sebe. Ješću bilo kakve trave, skuvaću neku mešavinu, ako bude dozvoljen ribolov, probaću i to i pokušaću maksimalno da se snađem”, otkrio je Stefan.

Maša Kuprešanin,
cross-fit trener

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 8

“Ja sam se za Survivor prijavila jer mi je to životna želja otkad sam imala 10 godina. Prvog momenta kada sam videla Survivor šou želela sam da se oprobam u svim igrama i da se nađem u toj situaciji”, ističe ova Novosađanka.

Stevan Stevanović,
ragbista i ekonomista

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 9

“Ja sam u ovom takmičenju da bih pobedio sebe, odnosno da sebi zadam neke zadatke koje do sada nisam imao i da vidim da li ću ih prevazići”, otkrio je Stevan.

Branko Milošev,
profesor fizičkog

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 10

Kaže da je u životu svašta prošao i da gainteresuje jako puno različitih stvari.“Da se nije desio Survivor, ja bih imao neko slično iskustvo, ali opet sa karakteristikama koje vidim u ovom program.“

Ivona Koković
life coach

Bojan Perić o ulozi voditelja Survivora: Avantura koju ćemo pamtiti 11

Ona već godinama živi u Meksiku, a za sebe kaže da bi najveći problem mogao da joj ude agresivnost.

Fotografije učesnika: Zoran Lončarević Nova.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari