Bor: Zastave Srbije na borskim ulicama, institucijama, zgradama, kućama 1FOTO: J.B. K.

Na svim važnijim ustanovama i institucijama u Boru danas su istaknute nacionalne  zastave u okviru obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Nacionalne zastave istaknute su i  duž glavnih borskih ulica, a zastava Srbije ima i na stambenim zgradama i kućama.

Juče je, uoči državnog praznika, pred zgradom Grada Bora organizovana podela nacionalnih zastava i lokalna samouprava je za ove namene obezbedila oko hiljadu srpskih zastava.

Bor: Zastave Srbije na borskim ulicama, institucijama, zgradama, kućama 2
Foto: Privatna arhiva

Predstavnici Vojske Srbije, boračkih organizacija iz Bora i Socijalističke partije Srbije, povodom 15. septembra, dana proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu i Dana organizacije rezervnih vojnih starešina, položili su vence i cveće na spomenik borcima poginulim u ratovima od 1912. do 1918. godine. Ovom se prilikom čulo da je obeležavanje najznačajnijih datuma srpske istorije je od izuzetnog značaja za očuvanje sećanja na junaštvo boraca koji su dali živote za oslobođenje Srbije u Balkanskim i Prvom svetskom ratu. Na svečanosti koja je potom održana uručena su priznanja istaknutim članovima organizacije rezervnih vojnih starešina uručena priznanja.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.