Borko Stefanović: U naprednjačkoj Srbiji nema pravde 1Borko Stefanović Foto: Medija centar beograd (arhivska fotografiaj)

Presuda Apelacionog suda u Kragujevcu je sramota već zarobljenog pravosuđa i šamar žrtvama, kao i još jedna potvrda da u naprednjačkoj Srbiji pravde i države nema.

 Na ovaj način potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović za Danas komentariše pravosnažnu presudu kojom su smanjene kazne za napad na njega, njegovog saradnika Bobana Jovanovića i policajca Dejana Palibrka.

Prema pravosnažnoj presudi, Marko Živković i Danijel Gmijović osuđeni su na dve godine i dva meseca zatvora, što je znatno manje od prvostepene presude kojom su bili osuđeni na tri i po godine. Milošu Šaponjiću je prvostepena presuda od tri godine i devet meseci, sada smanjena na dve i po godine zatvora.

Kako napominje Stefanović, ljudi bliski SNS-u koji su pokušali da ih ubiju su voljom Apelacionog suda dobili dodatno smanjenje kazne za pokušaj ubistva iz političkih pobuda. Smanjenje koje, kako dodaje, je ispod zakonskog minimuma.

– Znamo dobro da pravde nema za one koji pružaju otpor mafiji i fašizaciji Srbije, ali znamo i to da će narod Srbije pobediti tu kriminogenu vlast i poslati ih u istoriju veoma brzo, kao i da će tad pravda najzad stići u našu zemlju, a mafija i njeni režimski propagandisti na robiju, kaže Stefanović.

Kako dodaje, nije ni čudno zašto su im se direktni počinioci zločina smejali u sudnici.

– Znali su dobro ko ih i zašto štiti. Ali, pobedićemo ih sve, napominje on.

Podsetimo, napad na Borka Stefanovića, Bobana Jovanovića i policijskog službenika Dejana Palibrka dogodio se u novembru 2018. godine u Kruševcu. Napad je prouzrokovao masovne demonstracije pod nazivom “Stop krvavim košuljama” koji je prerastao u prosteste pod nazivom “1 od 5 miliona”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari