Borski okrug: Na kovid odeljenjima bolnica u Boru i Negotinu hospitalizovano 118 pacijenata 1Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

Prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova i Štabova za vanredne situacije u lokalnim samoupravama u Borskom okrugu je aktivno pozitivno 1.276 osoba, a polovina obolelih je na teritoriji grada Bora.

U bolnicama u Boru i Negotinu na kovid odeljenjima na lečenju je 118 pacijenata, a u tercijarnim kovid bolnicama takođe ima pacijenata iz Borskog okruga, samo iz majdanpečke opštine ih je 11. I danas ima preminulih od posledica virusa, tri pacijenta u Boru su nove žrtve korone.

U Boru su, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara registrovane 42 novoobolele osobe, na teritoriji grada je 625 aktivnih slučajeva, a na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovana su 74 bolesnika, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

Prema najnovijim informacijama iz Zdravstvenog centra Negotin virus korona laboratorijski je potvrđen kod 21,6 procenata juče testiranih. Novoinficirano je 19 osoba starosti od dve do 76 godina in a teritoriji negotinske opštine, kao je objavio Štab za vanredne situacije opštine Negotin, 340 aktivnih slučajeva.

U negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima zbrinuta su 44 pacijenta sa bronhopneumonijom i juče je hopitalizovano osam, a pet pacijenata je pušteno na kućno lečenje.

Kao u Boru i u Kladovu je broj aktivno zaraženih u blagom padu jer je više oporavljenih nego zaraženih na dnevnom nivou. Prisustvo virusa potvrđeno kod još 15 osoba, a kako se oporavilo 18, broj aktivno pozitivnih pao je na 203.

Od početka epidemije korona virusom u opštini Kladovo inficirane su 2.692 osobe, oporavilo se 2.396 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 93 pacijenta.

Od početka ove nedelje prvi put je broj novoobolelih u majdanpečkoj opštini jednocifren. Danas od nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek saznaje da su od 27 juče testiranih, četiri osobe pozitivne na korona virus.

I dalje u ukupnom broju aktivno pozitivnih, kojih je kao i juče 108, prednjače nevakcinisani kojih je 71, a što se starosti obolelih tiče dvadesetoro je dece do 17 godina, a najbrojniji su i dalje oni od 25 do 49 godina koji čine trećinu.

U kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano 11 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari