Borski okrug: U lokalnim samoupravama Borskog okruga 55 novozaraženih, počela masovna imunizacija bez zakazivanja 1Foto: J.B.K.

Još tri osobe pozitivne su na korona virus u kladovskoj opštini, a kako se navodi u izveštaju ovdašnjeg Zdravstvenog centra, izlečeno je deset osoba i aktivno pozitivno je 75 osoba.

U opštini Kladovo je od početka epidemije zaraženo 1635 osoba, do sada je izlečeno 1495, a od posledica virusa preminulo je 65 pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana bez prethodno zakazane imunizacije preko portala Euprave, u Kladovu je vakcinisano 160 građana, a ukupno su date 273 doze.Masovna vakcinacija bez zakazivanja nastavlja se sutra pre podne u terenskim ambulantama u Brzoj Palanci, Podvrškoj i Korbovu, a u kladovskom Domu zdravlja popodne  u Službi opšte medicine. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara u Boru je evidentiran 31 novozaraženi,  oporavilo se 20 osoba, pa je na teritoriji grada 363 aktivna slučaja virusne infekcije.U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima od 45 hospitalizovanih, 43 bolesnika su pozitivna na virus.U kovid ambulanti juče je obavljeno 39 prvih i 22 kontrolna pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 57 pacijenata

.Čeka se 35 rezultata. Vakcinu protiv Kovida 19 bez prijavljivanja Eupravi danas su mogli da prime meštani Metovnice, Luke, Donje Bele Reke i Zlota i kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije do 13 časova vakcinisano je oko 100 građana.Imunizacija se nastavlja sutra na tri nove lokacije – u Šarbanovcu, Tandi i Oštrelju, po planu koji je prethodno utvrđen, dok se u Zlotu vakcinacija vrši svakog dana u predviđenom terminu.Bez prethodnog zakazivanja Borani se mogu vakcinisati i u Domu zdravlja.

Svaki treći juče testirani u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja bio je pozitivan na korona virus.Registrovano je deset novozaraženih i ukupan broj aktivno pozitivnih, prema podacima Doma zdravlja, je 142. Zbog teže kliničke slike u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je 17 pacijenata iz majdanpečke opštine, a na kućnom lečenju nakon otpusta pet bolesnika.

Od početka epidemije korona virusom zaraženo je 1120 osoba, do sada je izlečeno 954, a od posledica virusne infekcije preminula su 34 pacijenta.Na vakcinalnim punktovima majdanpečkog Doma zdravlja danas je 128 građana primilo prvu, a 16 osoba drugu dozu kineske vakcine Sinofarm.Prema planu, tokom popodneva 70 osoba u Majdanpeku treba da primi FajzerBiontek cepivo.Imunizacija se, kako navode nadležni, nastavlja sutra.

U poslednja 24 sata u Negotinu je testirano 78 i kod 11 osoba je potvrđeno prisustvo korona virusa. Na kovid odeljenjima negotinske bolnice na lečenju je 36 pacijenata, juče su hospitalizovana tri, šest je otpuštena na kućno lečenje, a dva transportovana u tercijarne ustanove. Bez prijavljivanja danas su mogli da se vakcinišu meštani pet negotinskih sela, a mobilna ekipa Zdravstvenog centra Negotin sutra će biti u selima Popovica i Sikole. Tokom prepodneva, takođe bez zakazivanja, imunizacija kineskom vakcinom Sinofarm sprovodiće se u Domu penzionera u Negotinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari