Boško Đukanović: Stop teroru, hoćemo bolju Srbiju

Podršku građanskim protestima dalo više od 670 profesora, docenata, naučnih saradnika...

Ostavite komentar

  1. Revolucija ali ne lazna kao 5.oktobra. Nazalost sa svim posledicama koje prava revolucija nosi.

  2. Čestitam Vam, kolega Đukanoviću, Vi ste sa tri penzionisane profesorke našeg fakulteta spasli delić njegove ruinirane časti. Kao dobar poznavalac njegovih prilika još od Oslobođenja, to „malo drugačiji“, kako nazivate odsustvo većeg broja aktivnih njegovih članova, nije slučajnost, već posledica više od 70-godišnjeg njegovog „upodobljavanja“, bolje rečeno moralnog ruiniranja, prvo (1945-1999 KPJ/SKJ) i sada (od 2012 SNS) politikama (mada se ni period 2000-2012 ne može podičiti), uz sve veću primesu porodičnog, kumovskog, burazerskog uticaja. Ako zagrebete u porodične, partijske, kumovske, zetovske, snajčinske i sinovo-unučke pedigree biće svima sve jasno. Ako može u SANU, zašto ne u tamo-nekom-fakultetu. Verovatno je slično i u ostalim. Bolje recite zašto ste kao nepodobni smenjeni i doveden jedan medicinski muvator na Vaše mesto? To je tako od 1945, svaka čast bivšim i sadašnjim izuzetcima koji čine manjinu, ali i čast svome pozivu, ali oni nisu uobičajeno pravilo, već retki egzemplari uzeti da se drugi uz njih poštapaju i preko njih stiču naučna i nastavnička zvanja.

Ostavite komentar

Društvo

Naslovna strana

2. februar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.