Boško Ničić optužio Glas Zaječara i Danas da su "dirigenti spontanog okupljanja učenika” 1Foto: M.S. / Danas

Povodom protesta srednjoškolaca zbog lošeg grejanja, putem društvene mreže Fejsbuk, oglasio se na tradicionalni način gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, da iza protesta očito stoji opozicija i kako su se tu “pojavili” portal Glas Zaječara i Danas.

On je napisao da povodom jutrašnjeg dolaska, sa već spremljenim transparentima, dela učenika srednjoškolskog centra Zaječar, i grupe profesora koji su ih očito izmanipulisali i zloupotrebili, kao prvi čovek grada dužan je da se obrati i iznese, lako proverljive, činjenice.

“Niko, nikada, ni jedan direktor, prifesor, roditelj ili učenik, pismenim putem nije ukazao Gradskoj upravi da se deca, navodno, “smrzavaju” u učionicama srednjoškolskog centra. Ne postoji ni jedan  račun (grejanje, struja, voda, iznošenje smeća, sredstva za higijenu, telefon, internet …putni troškovi, jubilarne nagrade, takmičenja …) koje grad, u dan, nije platio a da se tiču osnovnih i srednjih škola u Zaječaru. Niko se, pa čak ni danas, nije pismeno obratio (a tako je jedino moguće obezbediti odgovarajući novac iz budžeta grada) sa zahtevom da se kupi, nekakav, problematični, izmenjivač toplote koji je “navodno” star preko 30-40 godina. Rukovodstvo grada niti je vidovito, da gatanjem dođe do tih podataka, niti je taduženo i stručno da prati stanje u podstanicama za grejanje”, napisao je Ničić.

Prema njegovim navodima, iz svega napred iznetog, a i iz priloženih prepiski i slika koje jasno ukazuju ko su “dirigenti spontanog okupljanja učenika” očito je da je zaječarska opozicija, u kojoj pojedini profesori kolo vode, a neki su i poslanički kandidati, na najgrublji način zloupotrebljava decu izvodeći ih na kišu i mraz kako bi se umesto njih borili za njihove neostvarene ambicije i snove.

“Red je da o ovome, kao i o ucenama i podstrekivanjima dece od strane profesora, uz prećutno odobravanje i “kolegijalnost” rukovodioca škola i Školske uprave Zaječar, progovore i roditelji. Predizborna kampanja jeste u toku ali ona ne služi za NAJGRUBLjU MOGUĆU MANIPULACIJU DECOM”, ističe gradonačelnik.

On kaže da je pitanje nakon svih iznetih činjenica, ko je i zašto poslao decu sa već pripremljenim pištaljkama i transparentima da kisnu ispred gradske uprave Zaječar ? Kako se odjednom “portal žute-štampe” Glas-Zaječar pojavio da, spontano, kako je rekao, prenosi protest kako bi od njega svi ostali, čitaj posebno list/tabloid “Danas” preuzeli tekst.

“Mnogo toga spontanog, a dobro isplaniranog – priznaćete. Za pametne dosta. Na kraju jedna ljudska poruka – hajde da malo igrate fer, bez zloupotrebe bar dece, pa kom obojci kom opanci”, zaključio je Ničić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari