Bošnjaci obeležavaju 11. maj - Dan bošnjačke nacionalne zastave 1Foto: Novi Pazar

Sednicom Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) i podizanjem zastave na jarbol ispred sedišta BNV u Novom Pazaru, biće obeležen 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Povodom ovog nacionalnog praznika, predsednica BNV Jasmina Curić svojim sunarodnicima uputila je čestitku u kojoj se, između ostalog navodi da „bošnjačka zastava dnas ponosno krasi bošnjačke,ali i državne organizacije i institucije, kao nemi svedok naše borbe i uspeha za očuvanje i unapređenje prava našeg naroda.

Duboko verujem, da ćemo pod našom prelepom zastavom uspeti još puno i da ćemo nastaviti da živimo u slozi i harmoniji sa ostalim narodima u Sandžaku, kai i više vekova unazad.

Svaki novi 11.maj-Dan bošnjačke nacionalne zastave predstavlja novu pobedu i uspeh jedinstva,sloge i zrelosti Bošnjaka“. Dan bošnjačke nacionalne zajednice je jedan od tri bošnjačka nacionakna praznika, koje je ustanovilo BNV.

Obeležava se na dan kada je, u Novom Pazaru, 1991. godine osnovano Muslimansko nacionalno veće Sandžaka, kasnije preimenovano u BNV.Aktivno obeležavanje ovog dana počelo je 2005.godine.

Kada je u pitanju medijsko praćenje sednice, nastavlja se stara praksa.

Kamermani, fotografi i novinari moći će da prisustvuju poćetku sednice samo onoliko koliko je potrebno da se naprave „kratke pokrivalice i fotografije“, a sve će, ostalo, dobiti u saopštenju „koje će biti objavljeno nakon sednice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari