"Božićno darivanje" od 3. do 6. januara: Humanitarna akcija u beogradskim crkvama 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV (Arhiva)

U okviru akcije „Božićno darivanje“ od 3. do 6. januara u 36 crkava na području Beograda deliće se osveštani badnjaci, a ko želi, u skladu sa svojim mogućnostima, može da ostavi dobrovoljni prilog – prikupljeni novac proslediće se za rad crkvene kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva (VDS), saopšteno je danas.

„Božićno darivanje“ je, u saradnji sa VDS, osmislila humanitarna organizija „Radost na dar“, koja je i najavila akciju.

Badnjake je osveštao koordinator VDS episkop toplički Petar, vikar poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Porfirija.

Ova organizacija je pozvala da joj se jave građani koji će učestvovati u podeli badnjaka.

Kako su ljudi danas uglavnom u žurbi, sa malo vremena, dovoljno je da to bude i dva, tri sata u crkvi koju izaberu, saopštili su.

U nekim hramovima, kao što je Saborna crkva, već je u toku podela badnjaka.

Crkvena kuhinja, kako je navedeno, „svakog dana hrani u prestonici više od 2.000 siromašnih sugrađana“, na pet punktova u sklopu parohijskih domova pojedinih hramova.

Više o akciji „Božićno darivanje“ može se naći na sajtu radija Arheipiskopije beogradsko karlovačke „Slovo ljubve“ . Tu je i kontakt za one koji žele da dobrovoljno učestvuju u podeli badnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari