Božović: Pravno ćemo pomoći tužene studente

Nakon što su Dragan Bujošević i Grad Beograd podneli krivične prijave zbog farbanja vrata RTS, odnosno granitnih kocki na Trgu republike

Ostavite komentar


  1. svaka diktatura se brani represijama nad onima koji drugačije misle. tako da nije to ništa novo, to vidimo u Kini, Koreji, Venecueli, Rusiji, Iranu, Arabiji, Turskoj i svim ostalim diktaturama širom sveta.

    1. A kako da edukujemo ove tvoje na vlasti da vise ne kradu i otimaju? Imas li odgovor na to pitanje?

  2. Prefarbati vrata RTS u Pink je stvarno sjajna ideja. Treba i hrabrosti da se to učini, budući da se takvim činom krši zakon pa se izvršilac izlaže za to predviđenoj kazni. Spremnost za lično žrtvovanje i prihvatanje zakonske kazne je ono što budi divljenje i stvara pratioce i poklonike. Na žalost, izgleda da u ovom slučaju postoji kreativnost, ali ne i spremnost na žrtvu, niti spremnost da se poštuje zakon i red, već se polazi od pretpostavke da je „sve dozvoljeno“ ukoliko je u skladu sa pogledima pojedinca, i da je svaka kazna zbog narušavanja prava drugih i kršenja važećih zakona po definiciji nepravedna. To nas vodi u anarhiju. Možda je to jedan od razloga što subotom zapravo i nema značajnijeg broja studenata na ulici.

  3. Ovo je lep gest, ali svi koji krse zakon moraju da budu i svesni posledica koje slede .

  4. Pa vi bolje pravno pomozte sebi,jet toliko imate putera na glavi, da vas vojska advokata ne spasi za tri života !

  5. More treba da se pokaznjavaju svi. Kad vec u skolama i kod kuce nisu naucili da se ponasaju , onda neka ih neko drugi nauci.

  6. Najveća pomoć bi bila manja zloupotreba dece u političke svrhe. Eto toliko.

  7. Što se mene kao roditelja jednog studenta tiče mogu samo da kažem daleko im lepa kuća.

  8. Ne mogu da verujem da će predstavnici Saveza za Srbiju-stručnjaci davati pravnu pomoć. Čitam i ne verujem.

  9. Prvo bi im trebali pružiti pomoć u shvatanju demokratije i slobode, objasniti da to nije uništavanje institucija, grada i tuđe imovine.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.