Branila se od silovatelja, sud je kaznio sa 50 evra 1Foto: Shutterstock/Doidam 10

M.Ž. iz Kolašina, sud u toj opštini izrekao je opomenu i kaznu od 50 evra nakon što je prijavila turskog državljanina za napad. Kako tvrdi, državljanin Turske E.U. ju je 4. avgusta na kolašinskom Trgu Vukmana Kruščića napao. Ona ga je, nakon što ju je uhvatio za bradu, a potom i za intimni dio tela, udarila više puta. Njoj se na teret stavlja prekršaj iz člana 10. Zakona o javnom redu i miru. M.Ž. mora da plati i sudske troškove, te troškove sudskog tumača za turski jezik.

„Opomenu sam dobila jer sam navodno prekršila nužnost u samoodbrani. To što je on imao nameru koju je imao, nikom ništa. Ja sam kriva što sam se branila“, kazala je M. Ž. za Portal RTCG.

Ona će na presudu uložiti žalbu.

Iz Uprave policije, Portalu RTCG saopšteno je da je kolašinska policija protiv E.U. (28) državljanina Republike Turske podnela prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru, a na štetu M.Ž.

„Policija je postupila po prijavi M.Ž., u odnosu na događaj od 4. avgusta, koji se desio oko 01.30 časova, kojom prilikom se E.U. prema oštećenoj ponašao uvredljivo. Protiv M.Ž. je podneta prekršajna prijava iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru. Ona je zadala više udaraca u lice E.U. u predelu glave i tela“, kazali su nam iz Uprave policije.

O događaju je, dodaju, obavešten državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog ela nakon čega je policija podnela prekršajnu prijavu protiv E.U.

„Osim toga, E.U. je sankcionisan shodno Zakonu o strancima, novčanom kaznom u iznosu od 200 evra, a pravno i odgovorno lice upravnom licu ( gde je zaposlen ) 500 evra i 150 evra“, kazali su iz UP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari