„Skandalozno, primitivno i prostački“: Sagovornici Danasa o Nestorovićevoj izjavi da su u opoziciji „Cigani“ a njihovo ponašanje „ciganija“

Ostavite komentar


  1. potpuno promašena tema sa rasizmom. nestorović je grobar, pa je hteo malo da imitira dodika i istakne da je i on avangarda. zapravo, u tom preziru prema zvezdi zli doktor ima mnogo istomišljenika u tzv. pravoj opoziciji, mogu ruku pod ruku da idu, nije viteški da ga gaze za ovo. no, grobari za viteštvo i ne znaju.

  2. Zalosno je da se ljudi kao sto je Nestorovic dobiju sansu da se nadju u skupstini mada se moze pridruziti preletacima u SNS koji se ne razlikuju od njega i koji su bas degradirali skupstinu i pretvorili je u vasar.

  3. Zakleo se da će, između ostalog, braniti ljudska i manjinska prava po najboljem znanju i umeću.
    Pa toliko zna i ume,kao i oni sto su ga glasali.

  4. Slandalozno je i neznanje Anđellovića,Bakija,u ‘Aktuelnostima’ na Happy tv,o Rusìji i Ukrajini,kao i o Izraelu i Palestincima, kao i njegovo neznanje padeža, roda i broja u srpskom jeziku!

  5. A šta je ono što je opozicija radila juče.
    Sramota.
    Bruka i sramota kako predstavljaju Srbiju.
    Vučić je loš, ali su ovi katastrofa.

  6. U drżavi u kojoj je na vlasti primitivizam, rasizam i totalna neodgovornost za dela i reči dotični je jedan od vladajućeg zla.

  7. Pored činjenice o uvredljivi zjavi na račun Roma, skandalozno je i to da se Nestorović do sada nije izvinio javno. Pogrešio je a odsustvo izvinjenja govori o tome da je čovek bez savesti.

  8. Ako ovakav čovjek, Nestorović, moze u Srbiji da bude univerzitetski profesor, narodni poslanik, ljekar…..a istovremeno, rasista, nacionalista, propagator nenaučnih teorija, ….., o sve to bez ikakvih posljedica po njega, onda je u Srbiji zaista nastupilo neko u najmanju ruku, vrlo mračno doba.

  9. Stvarno treba pojačati hajku, dobili su više glasova nego što ste očekivali. A dobiće još više, samo nastavite. A, braća romi, oni kažu: ciganluk k’o kod srba u skupštini.

  10. Organizacija OPRE Roma bi trebalo da podnese krivicnu prijavu protiv doticnog gospodina, a i ostatak opozicije da ostro osudi govor mrznje i ovakvo ponasanje.Mada i Ana Brnabic nije bolja u vokabularu prema neistomisljenicima.

  11. Nista novo, tako i Nestorov drug
    M.Dodik- „…ciganija poprilicna…“(RTS 2023,april) o Djokovicima

  12. Kako da vidi šta je uradio kad čovek nije normalan. Nije mu prvi put daje skandalozne izjave. Setimo se njegovih izjava za vreme korone Milana i lečenja na njegov način. Šta očekivati od čoveka dr šarlatan i nadrilekara. I on je ušao u skupštinu. Bravo Vučiću koga si prihvatio. Treba ga poslati u zatvor za ovakvu izjavu. Tretira Rome kao što je radio Hitler.

  13. U Srbiji su danasnji Romi uvek bili Cigani I to nije bilo niti uvredljive niti ponizavajuce. Odnos prema Ciganima se ne ogleda u tome kako se nazivaju, nego u tome kako se prema njima drustvo ophodi ali I kako oni prihvataju norme drustva u kome zive. Moza bi zeleli da se pesme I literaturs gde se oni pominju preimenuju, shodno, zapadnom trendu o sagledavanju proslosti. Da li mi Srbi iz raznih krajeva treba da protestujemo posto se nazivamo dzigerani, carapani, grebici, civijasi, ercovi I slicno. Podsetio bih Vas na staru izreku“zovi me I krcagom ali me nemoj razbiti“

  14. Sto branite njihova manjinska prava ,kad su učestvovali u masovnoj kradji izbora. I tu ste vi pokradeni..ne vlast. Neka ih cezar brani , njega su zadužili ne opoziciju.

  15. Joj…da vidite kako se romi svađaju na Zelenom.vencu. Vrh uvreda..primitivizma..i na krajj nasilja. Čak napadaju i komunalne. Nedavno ge istaknuo snimak gdd gospodja rominja udara komunalnog policajca po ruci. On joj kaze Nemojte da me dirate…a ona odgovara Hoch sra mi možeš! Eee tako ..da sam ga ja udario po ruci popio bi prijavu, zatvor, kaznu itd. Ali gospodja rominja moze da thcd komunalnog policajca na njegovom eadnom mestu? Ko će nas da štiti od tih napasnika. Plus javno u kameru pita jedna od njih kome da,se obrati za lovu za glasanje za SNS? I da li je procesuirana? Nije..ali bi vi Doktora razapeli za reč, a gospodju što ucestvujd u kradji izbora..niko ni da žučne.

  16. Dr Nestorović i njegove Mi MM je već izbacio sa hepija zbog izbora, a da li će ga zbog politički nekorektne reči prema opoziciji AV rehabilitovati i nagraditi počasnim doktorom sns akademije, ‘će da vidimo..

  17. @No name
    Kažete da su masovno učesvovali u kađi izbora? Svesno i namerno da nam napakoste? A ne zato što su siromašni i što im onih 2000 dinara stavlja ručak za dva dana na sto za gladnu decu, što su mahom neškolovani i žive ispod praga siromaštva u već najsiromašnijoj zemlji na Balkanu i Evropi?
    A oni koji su im to plaćali, koji su direktno odgovorni za to siromaštvo, nisu krivi što su to radili svesno, školovani, siti i napiti, koji su radi svojih beneficija (pljačke cele zemlje) nisu krivi jer : „ZNA SE KO OVDE KRADE“? (rečenica iz filma „Ko to tamo peva“)
    E, moj narode, sram nas bilo!

Ostavite komentar


Društvo

Rodoljub Šabić: Institucije štite nasilje policije 10

Rodoljub Šabić: Institucije štite nasilje policije

Advokat Rodoljub Šabić ocenio danas da su čak tri slučaja neprirodne smrti u kratkom vremenskom periodu u policijskim stanicama u Boru i Srbobranu i u ustanovi za izvršenje krivičnih sankcija u Padinskoj skeli, krajnje alarmantno upozorenje na stanje i probleme u funkcionisanju državnog represivnog sistema.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.