Branka Prpa za Danas: Vučić u meni traži alibi

Ostavite komentar


  1. Pisalo se već o tome. Kad sudija uzme mito on donese osudjujuću presudu („da se Vlasi ne dosete“) ali namerno tako da ona mora da padne na drugom stepenu. Ovde nije mito u pitanju ali princip je isti.

  2. Да је налогодавац неко други,убица би био оптужен

  3. Da li je Branka dala opis ubice i da li je na osnovu toga uradjen fotorobot?Da bi svi poicajci u državi imali sliku ubice i priveli ga pravdi?Ubica je mogao biti i kozmetički maskiran,a u strahu i životnoj ugroženosti teško bi ko mogao biti svestan i razuman u reakcijama (Romić na svim fotografijama npr pojavljuje se sa naočarima za sunce).Kurakova fotgrafija iz perida pre ubistva nikada nije objavljena,osim jedne sa safarija,jer je u bekstvu.Trebalo bi proveriti kod Interpola i šta se sve dešavalo sa poternicom za Kurakom.

  4. Култура ће једног дана победити некултурне. Не очекуј да те ико разуме,лаж никад није доносила срећу!❣️

  5. O kakvoj ti kulturi pričaš, kad nam Državom vlada dokazani najveci ološ bitanga i ubica, koga su još od ranog detinjstva zvali Hulja što on i jeste samo još mnogo gori nego sto je bio.

  6. Sve to inače ne opravdava sud zbog oslobađajuće presude, pošto postoje dokazi da su Romić i Kurak bili u blizini mesta ubistva, da je Radonjjić sve to organizovao, da se čuo telefonom sa njima, svi imaju intenzivnu komunikaciju oko mesta ubistva i to dva dana – pošto su planirali da Ćuruviju ubiju dan ranije, ali su odustali zato što komunikacija sa onima koji su ga pratili nije bila dovoljno intenzivna. Na kraju su to ipak uradili na Uskrs.

  7. Branka Prpa nije pouzdani svedok. Ne može ni biti – udarena je iz sve snage drškom pištolja, u krvi je ležala na betonu pored mrtvog čoveka koga overavaju, sama kaže da se podigla velika prašina, spale su joj naočare sa dioptrijom 2,5, iza čoveka iznad nje je dolazilo svetlo jer su bili u prolazu.

    Šanse da u tom šoku i strahu jasno vidi lice iznad nje nije bilo, čak i ako se ubice zaista približio i pokazao joj lice. Ali zašto pred sudom nije rekla koliko je taj detalj čudan – čak i ako se to dogodilo (mada više liči na pokušaj da racionalizuje ono što nije mogla da vidi, ko zna iz kojih razloga, a zna se i da joj je prećeno – koliko je neverovatno da hladnokrvni profesionalni ubica prilazi i pokazuje joj lice.

    Za očekivati je da se okrene i ode ili da i nju overi. Ne, njemu je, pod uslovom da se to zaista i dogodilo, trebao neko ko će da zapamti njegovo lice i da svedoči ovako kako je ona svedočila? Zašto se ne zapita kako je to moguće? Pa moguće je jedino ako je izmenio lični opis na način na koji to glumci rade i ostavio je u onoj prašini i polumraku da misli kako je videla nekog jako bledog čoveka, bledog na način na koji je bio kriminalac Luka Pejović. Koga je Udba odmah podmetnula kao mogućeg ubicu. Za njega je istraga pokazala da nije mogao da bude ubica, da je u to vreme bio na potpuno drugom mestu. Ali ta priča i dalje se pominje tokom suđenja. Sve to, pa i svedočenje Branke Prpe, je samo rad Udbe koja je zastrašivala svedoke i uništavala tragove za sobom.

  8. Ubistvo je izvršeno u vreme Vučićevoj ministrovanja i nema veze sa današnjim ministrima,što gospođa Prpa i kaže te Vučić kada se danas javlja treba nešto da kaže o tom vremenu a ne o sadašnjem.

  9. Presuda je opomena. Opomena za sve normalne građane Srbije.
    I znači da, Služba može da nam radi šta hoće i da niko, i nikad, za to neće odgovarati.

  10. Od 1945. Udba kontroliše naše društvo. Situacija u društvu je u potpunom skladu sa tom činjenicom. Nažalost,.

  11. U Srbiji jeftinija glava na ramenima nego glavica kupusa na Kaleniću. Narode, OPREZ

  12. Za Curuviju kao i za Olivera Vucic naravno zna. Zbog toga se sve vreme i uplice u sudjenje i opstruira ga da se ne bi doslo do istine i do njegove uloge u mnogim prljavim igrama koje su se odvijale (jos uvek i odvijaju) na ovom tlu u vremenu kada njegova funkcija u vlasti nije bila (niti je)zanemarljiva.

  13. Zna li re ko ue ubio Cvijana.. Još krili njegovo ubistvo j pretili porodica da ćute ili će mu ubiti sina. Tako to radi DB.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.