Brankica Janković osudila razbijanje prozora i iscrtavanje grafita na zgradi Hrvatskog doma 1Brankica Janković Foto: Medija centar

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas razbijanje prozora i iscrtavanje grafita na fasadi zgrade Hrvatskog doma u Novom Slankamenu.

U sapštenju kancelerije poverenice navodi se da je Janković podsetila da ovakvo ponašanje nije u skladu sa našim zakonima i standardima ponašanja, kao i da ne odražava opštu klimu u društvu.

„Srbija je država svih njenih građana bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost i zato je važno da ovakvi pojedinačni akti nasilja i netrpeljivosti naidju na jasnu osudu javnosti“, kazala je Janković.

Ona je rekla da očekuje od nadležnih, pre svega na lokalnom nivou, da uklone grafit i pomognu u sanaciji štete, kao i da će počinioci biti brzo privedeni pravdi.

Podsetimo, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini danas je saopštio da su noćas na sedištu Hrvatskog kulturnog društva u Novom Slankamenu, nepoznate osobe polomile prozore i na fasadi zgrade ispisale četiri slova „S“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.