„Breskvica bi mogla da predstavlja i Albaniju“: Kako je izbor pesme za Evroviziju postalo pitanje od nacionalnog značaja?

Ostavite komentar


  1. Najava protesta ispred RTS je podmuklo šegačenje sa opozicionim protestima koje održavamo tražeći slobodu informisanja. Pa još za 9.mart, dan kad se traži „pad Bastilje“.

  2. Ja sam pripadnica izčašene, marginalne, ranjive grupe zavisnika od pesme Evrovizije i meni se najviše dopala pesma Luna park našeg Džordži boja.
    Prava letnja pop pesma sa laganom mladalačkom ljubavnom tematikom. Zarazni refren, pulsirajuća metrika koja vas tera da skočite na nogE i zaigrate, fenomenalna koreografija sa slatkim devojkama koje su me podsetile na sestre Barudžije (Džuuuu..uuu ..li – Danijel) i, naravno, fenomenalni Džordži. Mlad, vitak, pozitivan, vibrantan, elegantan …. i zna da peva.
    Svako dan, sedam u moju bembaru, i sledi ritual. Vežem pojas, stavim vampirke, otvorim prozor i izbacim lakat, malo zaturiram da iznerviram komšije i odvrnem muziku do kraja …. i dok mi se šećerna vuna topi po prstima, krećem u život, u veliki prljavi grad.
    Jednom naletim na Jovu Bakića koji se izparkirava dok se iz njegovih kola se čuje odlomak iz opere Samstag aus Licht Karlhajnca Štokhauzena. Moćno, brate, ali depresivno i smorljivo. Nije ni čudo da trenutno počnem da zevam kada se Bakić pojavi u Utisku nedelje.

  3. Ovo je dobro rečeno .da li može neko da pomene da je ovo prava Albanska pesma u njihovom 7/8 ritmu .Možda da se kandiduje za njihovu PZE !?!

  4. Da li je sve sto ste napisali tako? Generalno geldan, dok nismo pročitali pesmu „Lila ramonda“ mi nismo znali šta ona peva. Pola je mumlala, muzika je bila prejaka. Jednostavno,jeste bila lepa koreografija, ali pesma nije otpevana nego promumlana. Verovatno jer većina današnjih pesama je mumlanje a ne pevanje. Makar se tako da nas peva. A i ljubičasta boja je bolja gej populacija koliko mi je poznato, pa ne čudi i volja da se gura ta priča.

  5. Gde u tekstu Jovo Bakic kaze ovo iz naslova Breskvica bi mogla da predstavlja i Albaniju?

  6. Za razliku od vas [i Jova Bakića] ja se razumem u muziku. Teodora mumla a Breskvica peva, a i glasovne mogućnosti su joj većeg raspona i pravilnog izgovora i naglaska. Naslov sugeriše da je Breskvica mogla predstavljati Albaniju. Zašto se onda Albanci [a i vi] bune; da je pjesma uperena protiv njih. Pustite devojke da pjevaju a vi kad dođete na vlast; žiri treba da izadje iz anonimnosti i sedne na urednika mjesta!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.